School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Werken bij het Udens College

Werken bij het Udens College is jezelf ontwikkelen op een gemoedelijke streekschool in het Brabantse Uden. Een school met twee locaties, die vernieuwend onderwijs biedt en daarin voorop loopt. Uniek door de aandacht die we steken in coaching en de manier waarop we met elkaar omgaan.

In ons onderwijs kiezen we voor de leerling als vertrekpunt, waarbij we elk kind ruimte, kansen en maatwerk bieden. Ontwikkelruimte om elke dag het beste uit jezelf te halen! Die ruimte geven we ook aan onze medewerkers.

Groot aanbod leerwegen

Elke dag gaan zo’n 2700 leerlingen en 350 medewerkers naar het Udens College. Leerlingen kiezen uit een groot aanbod opleidingen: van vmbo-basis tot en met gymnasium. Onze vmbo-locatie bevindt zich in het centrum van Uden. De sector havo/vwo heeft een eigen gebouw aan de President Kennedylaan. Sinds 2021 bieden we ook vrijeschoolonderwijs aan. Waldorf Uden heeft een eigen plek in het gebouw van de sector havo/vwo.

Collegiale, warme sfeer

Onze school is kleinschalig georganiseerd, waardoor we elkaar vaak zien en goed kennen. We zijn trots op de collegiale, warme sfeer en de grote betrokkenheid die er heerst. We werken hard, maar vinden het ook belangrijk om samen leuke dingen te doen. Van kennis delen tijdens studiedagen tot een winterbarbecue of een personeelsdag met sportieve activiteiten.

Krachtig onderwijsnetwerk

Een leven lang leren: dat geldt ook voor onze medewerkers. Als Udens College participeren we in het ORION-netwerk: een samenwerkingsverband van 14 scholen in de regio. Via ORION kunnen medewerkers opleidingen en andere groeitrajecten volgen. Daarnaast organiseren we studiedagen voor onze eigen locaties en met ORION samen. We bezoeken andere scholen om van elkaar te leren, maken internationale studiereizen en wisselen kennis uit met andere onderwijsinstellingen zoals mbo’s, hbo’s en universiteiten in heel Nederland.

Loopbaanperspectief

We investeren in de groei van medewerkers. Dankzij de samenwerking binnen ORION bieden we hen passende leerlijnen, in de vorm van (online) trainingen, opleidingen en masterclasses. Bijvoorbeeld over het ondersteunen van leren van leerlingen of collega’s en het organiseren of het ontwikkelen van onderwijs. Daarnaast kunnen medewerkers gebruik maken van het ORION-professionaliseringsportaal, gericht op loopbaanvragen, persoonlijke groei, talentontwikkeling, werkplezier en vitaliteit.

Ben jij je aan het oriënteren op werken in het onderwijs, vanuit een compleet andere achtergrond? Of heb je niet 100% de juiste kwalificaties? Ook dan biedt ORION volop kansen. Bijvoorbeeld door werken in het onderwijs te combineren met een opleiding.

Academische opleidingsschool

Wist je dat het Udens College een academische opleidingsschool is? We nemen deel aan Passie voor Leren: een samenwerkingsverband van diverse scholen en instituten, waarin we opleiden en onderzoeken.

En dat heeft alleen maar voordelen. Bijvoorbeeld optimale begeleiding van docenten in opleiding en constante verbetering van onze eigen onderwijspraktijk.

Shared Service Center

Het Udens College werkt voor de ondersteunende diensten samen met twee andere ORION-scholen: het Elde College in Schijndel en het Christiaan Huygens College in Eindhoven. In een Shared Service Center versterken we elkaar op het gebied van financiën, personeel en organisatie en ICT.

Bekijk onze vacatures of lees meer over stages.