School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Voorzieningen

Op het Udens College staan we voor je klaar! Niet alleen de coaches en docenten, maar ook onze onderwijsondersteunende medewerkers. Achter de receptie, in de kantine en bij de helpdesk. Lees hier waar en bij wie je moet zijn.

Kluisjes

Als je naar het Udens College gaat, krijg je een eigen kluisje. We hebben op school geen kapstokken, dus in het kluisje bewaar je je jas, pet, schoolspullen en andere persoonlijke eigendommen. Daarnaast zit in elk kluisje een aansluiting voor het opladen van een mobiele telefoon. De kluisjes openen en sluiten digitaal. Daarvoor gebruik je je schoolpas of je mobiel. Het huren van een kluisje kost € 15,00 per schooljaar. Dat bedrag betaal je via de leermiddelenbijdrage.

Het is verboden om in het kluisje spullen te bewaren die niet op onze school thuishoren, zoals verdovende middelen, alcohol of andere zaken die gevaar kunnen opleveren. De schoolleiding heeft het recht om kluisjes te inspecteren voor een veilig en gezond schoolklimaat, of vanwege de openbare veiligheid. Als we verboden spullen aantreffen, stellen we de politie op de hoogte. De school werkt mee aan het (preventief) doorzoeken van één of meerdere kluisjes als de politie daarom vraagt.

Gevonden voorwerpen

  • Iets gevonden op de sector havo/vwo of op Waldorf? Geef het af bij de receptie in het Atrium. Hier kun je ook terecht als je iets kwijt bent.
  • Iets gevonden op de sector vmbo? Lever het in bij de conciërges of bij iemand van de sectie Lichamelijke opvoeding. Bij hen haal je verloren spullen ook op.

Schoolkantine

In de schoolkantines van beide sectoren werken we samen met schoolcateraar DeMeester. DeMeester staat voor gezond en lekker eten voor een goede prijs. En stimuleert leerlingen om op school verstandige eetkeuzes te maken. Een overzichtelijk smiley-systeem in de kantines laat zien of een product gezond, neutraal of niet gezond is. Minimaal 75% van het assortiment bestaat uit neutrale en gezonde producten. DeMeester heeft ook glutenvrije, lactosevrije en halal producten. Zo eet je op school smakelijk én verantwoord!

Helpdesk ICT

  • Je laptop gebruik je elke dag. Maar soms doet ‘ie het ineens niet meer. Vervelend! Er zijn verschillende manieren om laptopproblemen op te lossen. In het stappenplan Eerste Hulp bij Laptop Ongelukken zie je welke.
  • Op beide sectoren hebben we een ICT-servicedesk, waar je ook terecht kunt met vragen over je laptop. Onze ICT-medewerkers mailen kan via servicedesk@udenscollege.nl, maar even langsgaan bij de servicedesk werkt vaak sneller.
  • Vragen over Magister? Die stel je aan onze beheerders: Francy Hurkens op vmbo en Agnes Thus op havo/vwo. Zij zijn bereikbaar via magister@udenscollege.nl.
  • Vragen over Peppels, de elektronische leeromgeving van school? Die stel je aan Ralf Donkers: r.donkers@udenscollege.nl.