School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Digitaal leren

Elke leerling op het Udens College heeft een eigen laptop. Die zet je in bij het leren, als middel om tot een persoonlijke leerroute te komen. Daarnaast leer je ook uit papieren boeken, van de docent en van elkaar.

Waarom digitaal leren?

In alle leerjaren werk je op je eigen laptop aan digitaal lesmateriaal, via de elektronische leeromgeving (ELO). Door dit digitale onderwijs kunnen we beter maatwerk leveren. Want op de ELO staan naast de basisleerroute ook hulpopgaven en verdiepende opdrachten. Je kunt op je eigen tempo werken. En je docent kan in één oogopslag jouw leerproces volgen. Bovendien bereiden we je hiermee voor op onderwijs op mbo, hbo en universiteit. Daar is het werken met ELO’s heel vanzelfsprekend.

Blended learning

Betekent digitaal leren dat je de hele dag achter een scherm zit? Absoluut niet! Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van gevarieerd lesmateriaal en verschillende werkvormen leerlingen motiveert en het leerrendement verhoogt. Dus we blijven papieren lesboeken gebruiken, fysieke werkvormen inzetten en klassikale instructies geven. Blended learning is ons uitgangspunt. Een laptop zien we als middel om afwisseling te bieden, beter te differentiëren en nóg meer maatwerk te leveren.