School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

500 leerlingen maken kennis met maar liefst 54 bedrijven tijdens UConnect

30 januari 2024

Op vrijdag 26 januari vond de derde editie plaats van UConnect: een grote loopbaan- en netwerkbeurs van het Udens College. Maar liefst 138 personen van 54 bedrijven en instellingen uit diverse sectoren kwamen in contact met leerlingen van de school. Op die manier werkten leerlingen aan hun loopbaancompetenties en konden bedrijven zich presenteren aan potentiële toekomstige medewerkers.

Bijna 500 leerlingen bezochten afgelopen vrijdag UConnect in Flechter hotel Teugel. De derdejaarsleerlingen van het vmbo, de leerlingen van Waldorf Uden en van vwo leerjaar 2 oriënteerden zich daar op het bedrijfsleven.
Net als vorig jaar wisten de organisaties de leerlingen te prikkelen. “Er was volop te ontdekken en te doen”, vertelt decaan Lindsay van Dalen. “Zo konden leerlingen een vogelhuisje timmeren bij Barli, een paspop stylen bij Schijvens mode en ervaren hoe het is om een truck te besturen in een simulator bij Sanders Fritom en STL. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten.” Diverse branches waren vertegenwoordigd, zoals: techniek, horeca, zorg, welzijn, groensector, beveiliging, en ook de gemeente en defensie waren aanwezig.

Het doel van UConnect is om leerlingen kennis te laten maken met allerlei bedrijven en instellingen uit de regio Uden. Op die manier krijgen zij een duidelijker beeld van mogelijk interessante beroepen. Ook leren ze contact te leggen met bedrijven en te netwerken. “Allemaal competenties die zij nodig hebben in de toekomst”, licht decaan Nienke van Geesbergen toe. “Ook op korte termijn hebben ze er profijt van, voor stages of meeloopdagen. Soms ontstaan er ook leuke bijbaantjes.”
Voor bedrijven is het een kans om zich in de huidige markt aan de medewerkers van de toekomst te presenteren. “Van zowel deelnemende bedrijven als leerlingen hebben wij enthousiaste reacties ontvangen. Dat is natuurlijk waar we het voor doen!”, aldus de decanen van het Udens College.

Het Udens College bedankt alle deelnemers!