School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Waldorf in het kort

Als je in de lokalen van Waldorf Uden bent, voel je de unieke sfeer. Tafels staan in groepjes, op krijtborden zie je de mooiste tekeningen en aan gekleurde muren hangen creatieve uitspattingen van leerlingen. Bij Waldorf Uden hebben we oog en aandacht voor elkaar en onze omgeving. Dat zit verweven in ons onderwijs.

Onderwijs Waldorf

De vrijeschoolvisie is dat je leert met je hoofd, je hart en je handen. Als leerling ontwikkel je je cognitief, verbeeldend en actief. Dat zie je terug in ons dagelijkse onderwijs. Zo hebben we periodeonderwijs over een vak of thema, waarbij je je helemaal onderdompelt in de stof. Naast de gewone vaklessen heb je creatieve vakken als drama, muziek, textielbewerking en edelsmeden.

De rode draad door ons onderwijs? Vanuit een kritische houding kijken naar de wereld om je heen. En omdat we goed willen zorgen voor de aarde waarop we leven, gaan we voor duurzame materialen.

Klas 7: de brugklas

Met het advies vmbo-theoretisch, havo/vwo of vwo kun je starten in klas 7 bij Waldorf Uden. Dit is eigenlijk de brugklas van de vrijeschool. In klas 7 zit je met leerlingen van alle drie de niveaus in een groep.

Lees meer over klas 7

Eigen plek

Waldorf Uden heeft eigen lokalen binnen het gebouw van de sector havo/vwo aan de President Kennedylaan. De leerlingen hebben voor de creatieve vakken ook les in de ruimtes van Kunst & Co, in het centrum van Uden.

Lees meer

Lees meer over de visie, het onderwijs van Waldorf Uden en de opbouw van de onderbouw.

Binnenkijken bij Waldorf Uden

Bekijk meer foto’s van Waldorf Uden om een indruk te krijgen.