School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Schrijf je in voor de brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Daarom kun je bij je inschrijving aangeven bij welke vriend of vriendin je in de klas wilt komen. En we kijken bij het indelen van de klas naar je woonplaats, zodat je met anderen samen kunt fietsen. Al voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klas en je coach. Zo helpen we je met een goede start!

Keuze brugklas

Als je voor het Udens College kiest, kies je allereerst natuurlijk een type brugklas, bijvoorbeeld vmbo basis/kader of havo/vwo. Het is belangrijk dat je keuze past bij het schooladvies dat je van de basisschool ontvangt.

Schooladvies

Als je in groep 8 zit, krijg je voor 1 maart een schooladvies van de basisschool. Je krijgt bijvoorbeeld het advies vmbo-t. Dit advies is leidend. Waarom is dat zo?

Het advies maakt de basisschool op basis van hoe jij het de laatste jaren hebt gedaan. Ook de uitslag van de eindtoets neemt de basisschool daarin in mee. Het schooladvies is leidend, omdat het beter voorspelt wat een passende plek is op de middelbare school dan alleen de score op de eindtoets. Het Udens College neemt het advies van de basisschool over.  

Wat mooi is aan onze brugklassen, is dat we twee niveaus combineren en dat de brugklas twee jaar duurt. Je hebt dan twee jaar de tijd om te ervaren welk niveau het beste bij je past.

Inschrijfmomenten

In maart kun je je inschrijven voor de brugklas. We organiseren een inschrijfweek, waarin je gewoon kunt binnenwandelen met je ouder(s). Lees hier meer over.

Toelating

Als je je hebt ingeschreven op het Udens College, dan krijgen je ouders (eind april) een brief of je bent toegelaten in de brugklas van jouw keuze. Als je keuze past bij het schooladvies van je basisschool is dat meestal zo. Als het niet past, dan doen we een voorstel voor een andere brugklas. Het Udens College is voor iedereen toegankelijk, ongeacht geloof of achtergrond.

Warm welkom

Net voor de zomervakantie nodigen we jou samen met je nieuwe klas uit voor een kennismakingsdag. Je leert je klasgenoten en je coach alvast kennen. Dat maakt de start in het nieuwe schooljaar een stuk gemakkelijker en leuker!