School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Activiteiten voor groep 7 en 8

Als je een nieuwe school gaat kiezen, wil je de sfeer proeven en de school beleven. Past deze school bij mij? Voel ik me hier thuis? Daarom kunnen jij en je ouders op allerlei manieren en momenten kennismaken met het Udens College. Via proeflessen, een informatieavond, een open dag en VIP-tours door de school. Al deze activiteiten organiseren we voor het vmbo, havo/vwo én Waldorf Uden.

Jaarkalender groep 7/8

Hieronder lees je een korte beschrijving van de activiteiten die we organiseren voor groep 7 en 8. Alle data van deze activiteiten en andere belangrijke data vind je in kalender.

Welke activiteiten zijn er?

Oktober

UC More | Proef (proeflessen)

Tijdens UC More | Proef kom je samen met je ouder(s) naar school om een paar proeflesjes te volgen. Hierdoor krijg je een beeld van hoe de lessen er op onze school uitzien. Ook hoor je meer over onze brugklassen. Deze avonden zijn speciaal voor groep 8-leerlingen.

November

UC More | Inside (live uitzending)

Dit is een live uitzending voor groep 7 en 8 die je vanuit je woonkamer kunt kijken. Leerlingen vertellen hoe het is om van de basisschool naar de middelbare school te gaan. Met een rugzak, kluisje, rooster, nieuwe klas en allemaal verschillende docenten. Ook hoor je meer over de rol van je persoonlijke coach en hoe diegene je gaat helpen bij het plannen en maken van keuzes.

Januari/februari

UC More | VIP tours

Wil je de school ‘in bedrijf’ zien? Dat kan, tijdens een VIP tour! Een docent leidt jou samen met nog vijf andere groep 8-leerlingen en ouders door de school, op een gewone lesdag. Je loopt binnen bij een les in een theorielokaal of bij muziek, ziet leerlingen gymmen of in groepjes werken in de aula. Een leuke manier om een indruk te krijgen van een dag op het Udens College.

Juni

UC More | 7th Wednesday (open middag)

In juni organiseren wij speciaal een open dag voor groep 7-leerlingen! Alle leerlingen zijn samen met hun ouder(s) welkom bij vmbo, havo/vwo en Waldorf Uden. Ontdek, luister, doe mee en beweeg! Maak kennis met brugklascoaches en geniet in de verschillende areas op ons schoolterrein. Je kunt de school beleven via een rondleiding (‘back stage’) of loop samen met je ouder(s) rond.

Extra activiteiten

Voor een paar groepen leerlingen zijn er extra activiteiten om kennis te maken met de school.

Januari/februari

Waldorf Junior

Denk jij er over na om te starten bij Waldorf Uden? Dan kun je meedoen aan een lessenreeks om extra te proeven van onze vrijeschool. Je ouders kunnen je aanmelden om mee te doen aan Waldorf Junior. Lees meer over Waldorf Junior.

Januari/februari

Junior College

Ben jij een groep 8-leerling met een vwo-advies? En wil je extra uitgedaagd worden? Dan zijn de projectlessen van het Junior College misschien iets voor jou. De leerkracht van groep 8 kan je voor deze lessen aanmelden. Lees meer over het Junior College.

Contact

Heb je nog een vraag? Stuur deze naar groep8@udenscollege.nl.

Lees meer over onze brugklassen