School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Internationalisering op vmbo

Neem een kijkje over de grens. En leer van leeftijdsgenoten in een ander land. Wat zijn de verschillen tussen hun leven en dat van jou? En zie je ook overeenkomsten? Internationale ervaringen verbreden je blik en maken je bewust van jezelf en je plek in de wereld. Samen gaan we grenzen over!

Online uitwisseling

Voor een uitwisseling hoef je niet altijd het vliegtuig in te stappen. In de onderbouw leg je via digitale uitwisselingen contact met leerlingen in het buitenland, bijvoorbeeld Zweden. Je hebt contact via e-mail of praat met elkaar via Microsoft Teams. Je grenzen verleggen was nog nooit zo makkelijk!

Erasmus+

In leerjaar 2 kun je je opgeven voor het Erasmus+-project: een Europees project van 2 jaar rond een bepaald thema, bijvoorbeeld de circulaire economie. Groepjes leerlingen en docenten uit verschillende landen komen bij elkaar om te praten, te leren en te ontdekken. Je werkt samen aan opdrachten, geeft presentaties en bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland. Zo maak je kennis met andere culturen, visies en werkwijzen.

Europese uitwisseling

In de derde kun je deelnemen aan een uitwisseling met leeftijdsgenoten uit Europa. Meestal uit Sevilla of Montijo, twee steden in Spanje. Jij neemt een week een Spaanse leerling in huis, en verblijft op jouw beurt in een gastgezin in Spanje. Best spannend: een nieuwe cultuur en de hele week Engels praten. Maar ook ontzettend leerzaam en gezellig. Je bezoekt musea en andere culturele plekken en er is tijd voor sport en ontspanning. Zo krijg je een goed beeld van het dagelijks leven thuis en op school in Zuid-Europa. En sluit je misschien wel vriendschappen voor het leven.

Examenreis

Voor eindexamenleerlingen organiseren we elk jaar in juni een vrijwillige vierdaagse reis naar London of een andere Europese stad. De examens zitten er dan op, dus volop tijd om te genieten van indrukwekkende musea, gebouwen en winkels. En natuurlijk mag een bezoek aan een musicalvoorstelling niet ontbreken. Je verblijft in een klein groepje bij een gastgezin. Een mooie, internationale afsluiting van je middelbareschooltijd!