Nieuws

 1. 2018-04-09 foto

  Wat doet de GGD?

  Wat doet de GGD Jeugdgezondheidszorg?

  De GGD Jeugdgezondheidszorg volgt de gezondheid en ontwikkeling van 13-14 jarigen tijdens een contactmoment in klas 2. Doel is eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk te beperken. Zit uw kind in klas 2? Dan ontvangt u thuis een uitnodiging voor dit contactmoment.

  Wat gebeurt er tijdens het contactmoment?

  Als onderdeel van het contactmoment vult uw kind op school een digitale vragenlijst in. De antwoorden op deze vragen geven ons inzicht in de gezondheidssituatie van uw kind. Het invullen van de vragenlijst gebeurt klassikaal onder begeleiding van de mentor en een medewerker van de GGD Jeugdgezondheidszorg. Deze GGD-medewerker meet ook de lengte en het gewicht van uw kind.

  Samenwerking met school

  De jeugdarts en jeugdverpleegkundige zijn de contactpersonen vanuit de GGD Jeugdgezondheidszorg. Zij onderhouden korte lijnen met school. Als voorbereiding op het contactmoment informeren zij bijvoorbeeld bij de mentoren naar de gezondheid en het welzijn van uw kind. Eventueel (ziekte)verzuim komt hierbij eveneens aan bod.

  Jeugdarts: Angela Kuiper

  Jeugdverpleegkundige: Habiba El Yachouti en Leonie Graat

  De GGD doet meer!

  De GGD voert in overleg met school ook projecten uit rondom een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan projecten over gezonde voeding en bewegen. De GGD biedt docenten en mentoren ook advies en ondersteuning rondom veiligheid op school en bij ingrijpende gebeurtenissen.

  En er is ook verzuimbegeleiding vanuit GGD op deze school.

  Meer informatie

  Hebt u vragen over het welzijn en/of de gezondheid van uw kind? Maak dan een afspraak met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige via tel. 0900 – 46 36 443. Bereikbaar elke werkdag van 08.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de GGD Jeugdgezondheidszorg op onze website: www.ggdhvb.nl/mijnkind.

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2019-02-28

  Groeten uit Malawi (2)

 4. 2019-02-25

  Groeten uit Malawi

 5. 2019-02-21

  Lander, Susan en Sebastian naar Malawi

 6. 2019-02-20

  Opbrengst Kerstactie 2018

 7. 2019-02-15

  Boomstam wordt kunstwerk nieuwbouw (video)