Nieuws

 1. 2020-07-10 foto

  Waldorf: nieuwe kans

  We hebben een bijzonder jaar achter de rug: een nieuwe vrijeschooltak willen starten, nog net niet gelukt, corona en nu ineens de laatste loodjes waarin we hoopvol vooruitblikken naar volgend schooljaar. Een jaar waarin we voorbereidingen gaan treffen om in schooljaar 2021-2022 te starten met Waldorf Uden. Een plek op sector havo/vwo voor een (brug)klas leerlingen die kiezen voor het vrijeschoolonderwijs.

  Wat kunnen jullie van ons verwachten het komende jaar?

  • We brengen basisscholen een bezoek waarin we informatie geven over ons type onderwijs, het team voorstellen en een kleine workshop aanbieden. Na afloop krijgen leerlingen een flyer mee naar huis met daarop beknopt de strekking van het vrijeschoolonderwijs èn hoe we dat in Uden willen gaan realiseren.

   

   

  • We organiseren enkele inspiratieavonden waarin we sprekers uitnodigen die ons allemaal uitdagen om na te denken over het bijzondere karakter van het vrijeschoolonderwijs.

   

  • We doen natuurlijk mee aan UC-proef, open dagen en avonden en alle andere momenten waarop het Udens College de deuren opent voor Uden en omgeving.

   

  • We nodigen leerlingen uit om zes weken mee te draaien met Waldorf Junior om echt een goed idee te krijgen van het vrijeschoolonderwijs en sluiten dit af met een viering voor ouders èn leerlingen.

   

  • We gaan aan de slag met het inrichten van een lokaal zodat we onze identiteit tastbaar en zichtbaar kunnen maken.

  Dit alles doen we met hetzelfde, bevlogen, team als vorig jaar, bestaande uit Geesje van Hoof, Esther Bergen, Alwin Wiersma, Yvette van Wijk en Joyce Römkens. We hopen ook op eenzelfde betrokkenheid en interesse van ouders, leerlingen en onderwijsmensen die het afgelopen jaar glans hebben gegeven.

  We wensen jullie een mooie zomer en zien elkaar hopelijk gezond en wel weer na de vakantie!

  Team Waldorf Uden,

  Alwin, Esther, Geesje, Joyce, Yvette

   

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2020-07-19

  Nieuwe schoolgidsen online

 4. 2020-07-19

  De klassen van 2020-2021

 5. 2020-07-17

  School in nieuwe schooljaar volledig open

 6. 2020-07-10

  Telefonische bereikbaarheid zomervakantie

 7. 2020-07-10

  Waldorf: nieuwe kans