UC Junior College voor groep 8-leerlingen

Junior College (2)

In januari start het UC Junior college. Dat is een project voor groep 8-leerlingen met veel talenten en vaardigheden en die een extra uitdaging willen aangaan. De leerlingen werken in 7 lessen op het UC samen aan een aansprekend project. Tot en met 16 november is de inschrijving open.

Waarom hebben wij een Junior College?
Zeer getalenteerde kinderen zien wij op het Udens College (UC) vaak terug in onze brugklas gymnasium/vwo+. Deze brugklas biedt nieuwsgierige en zelfstandige kinderen de mogelijkheid om al hun vaardigheden te benutten in vakoverstijgende projecten. Leerlingen volgen namelijk een versneld programma, waardoor er ruimte is voor deze projectlessen.

Via het Junior College kunnen groep 8-leerlingen al kennis maken met deze projectlessen. Ze leren om als team samen te werken. We dagen ze uit om onderzoekend te denken en stimuleren de leerling om hun ideeën te presenteren.

 

Twee projecten
Het Junior College start in januari en bestaat uit 7 projectlessen. Twee groepen van vijftien groep 8-leerlingen kunnen meedoen. We hebben twee projecten:

  • Over bruggen: hoe overbrug je een grote waterplas? En hoe ziet dat eruit?
  • Een school verhuizen – doe dat maar eens!

Twee enthousiaste docenten begeleiden de projecten. Regelmatig zijn er gastsprekers uit de praktijk, zoals een architect of een aannemer.

 

Praktische informatie

  • De projectlessen vinden plaats op woensdagochtend: vanaf woensdag 9 januari tot en met woensdag 27 februari. Het tijdstip is van 9:15 tot 11.00 uur.

 

  • De slotpresentatie is op de laatste les-ochtend, op woensdag 27 februari. Hierbij zijn ook ouders/verzorgers en ook opa’s en oma’s van harte welkom.

 

  • Het Junior College vindt plaats op de sector havo/vwo van het Udens College.

 

Aanmelden of meer informatie
Denkt u dat het Junior College een passende uitdaging is voor uw zoon of dochter? Of hebt u als docent van groep 8 een leerling in de klas die in dit profiel past? Of wilt u meer weten over het project? Dan kunt u contact opnemen met Evelien Naterop, docente en coördinator Junior College via: