UC Junior College voor groep 8-leerlingen

Uitdagend project voor getalenteerde groep 8-leerlingen

Hebt u leerlingen in groep 8 met veel talenten en vaardigheden? Leerlingen die extra uitgedaagd willen worden? Dan is het Junior College van het Udens College iets voor hen! De leerlingen werken in 6 lessen samen aan een aansprekend project.

 

Getalenteerde kinderen zien wij op het Udens College (UC) vaak terug in onze brugklas gymnasium of vwo-projecten. Deze klassen zijn voor extra getalenteerde vwo-leerlingen die uitgedaagd willen worden, een onderzoekende houding hebben, kunnen doorzetten en leergierig zijn. Zij volgen een versneld programma.

Het project in 2022

We hebben helaas moeten besluiten dat het Junior College in januari en februari niet door kan gaan, vanwege de huidige richtlijnen vanuit het RIVM. We willen de leerlingen graag een alternatief aanbieden.

 

Wat bieden we aan vanuit het Junior College?

  • Een online Q&A-avond: vakdocenten en leerlingen zitten klaar om jullie vragen te beantwoorden over het project onderwijs, de vakken Humaniora, Wetenschap & Onderwijs en Gymnasium (Grieks en Latijn)
  • Een video waarin leerlingen en vakdocenten van het Udens College het project-onderwijs zichtbaar maken.

 

Wanneer?

  • De Q&A-avond vindt plaats in januari. De datum moeten we nog prikken. We maken de datum in de eerste week na de kerstvakantie bekend op de website van het Udens College. Ook vind je daar dan praktische informatie hoe leerlingen zich hiervoor kunnen aanmelden.
  • De film plaatsen we in februari op de website. Houd hiervoor ook onze website goed in de gaten.

 

We hopen de leerlingen met bovenstaande activiteiten alsnog een duidelijk beeld te geven van het projectonderwijs, Humaniora en Gymnasium op het Udens College.

 

Als de maatregelen het in april 2022 toelaten, willen we het Junior College dan alsnog fysiek organiseren. We bieden dit aan voor de leerlingen die zich in maart inschrijven voor de brugklas vwo-projecten of gymnasium. Deze leerlingen nodigen we hier dan t.z.t. automatisch voor uit.

 

Mochten er over bovenstaande vragen zijn, neem dan gerust contact op met: Jorick de Groot, coördinator Junior College via j.degroot@udenscollege.nl. (Hij vervangt namelijk tijdelijk Evelien Naterop die t.z.t. met zwangerschapsverlof is.)

 

Vriendelijke groeten,

 

Team Junior College, sector havo/vwo Udens College

Jorick de Groot en Evelien Naterop

 

Online Q&A

Datum wordt in week na kerstvakantie bekend gemaakt.

 

Promofilm Junior College

Met interviews en kijkje in school.
verschijnt in februari

 

Contact

Als u meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Jorick de Groot, docent en coördinator Junior College via:

 

Leerlingen en ouders kunnen de informatie over het Junior College nalezen op www.udenscollege.nl/groep8 bij aanbod havo/vwo.