UC Junior College voor groep 8-leerlingen

Uitdagend project voor getalenteerde groep 8-leerlingen

Hebt u leerlingen in groep 8 met veel talenten en vaardigheden? Leerlingen die extra uitgedaagd willen worden? Dan is het Junior College van het Udens College iets voor hen! De leerlingen werken in 6 lessen samen aan een aansprekend project.

Getalenteerde kinderen zien wij op het Udens College (UC) vaak terug in onze brugklas gymnasium of vwo-projecten. Deze klassen zijn voor extra getalenteerde vwo-leerlingen die uitgedaagd willen worden, een onderzoekende houding hebben, kunnen doorzetten en leergierig zijn. Zij volgen een versneld programma.

 

Het project in januari 2022

Het Junior College start na de kerstvakantie en bestaat uit 7 projectlessen bestaande uit de volgende onderdelen:

‘Regisseer jouw Checkpoint!’
Leerlingen bedenken in een groepje wat ze graag willen onderzoeken. Zij doorlopen spelenderwijs de wetenschappelijke onderzoekstappen, leren samen te werken in groepen met kinderen van andere basisscholen en ontdekken hun presentatieskills.

Gymnasium onderwijs: (Humaniora)
In een van de 7 lessen maken de leerlingen kennis met ons gymnasium-onderwijs middels het vak Humaniora. Dit vak is een combinatie tussen Grieks/Latijn en onderzoeksvaardigheden.
Enthousiaste docenten begeleiden de projecten. Regelmatig zijn er gastsprekers uit de praktijk.

Praktische informatie

  • De projectlessen vinden plaats tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie. Het is op woensdagmiddag van 12:00u tot 14:30u, met lunchpauze op het Udens College.
  • De slotpresentatie is op de laatste les-ochtend. Hierbij zijn ook ouders/verzorgers en opa’s/oma’s welkom, afhankelijk van de dan geldende RIVM-richtlijnen.
  • Het Junior College vindt plaats op de sector havo/vwo van het Udens College, President Kennedylaan 228 in Uden.

Aanmelden

Hebt u leerlingen die voldoen aan het beeld van een getalenteerde vwo-leerling? En die deze extra uitdaging graag aan willen gaan? Houd uw e-mail of die van de school goed in de gaten. Op maandag 11 oktober ontvangt de groep 8-docent namelijk de nieuwsbrief met informatie per e­mail. U kunt een leerling inschrijven vanaf 11 oktober. De sluitingsdatum is 12 november..

Contact

Als u meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Evelien Naterop, docente en coördinator Junior College via:

 

Leerlingen en ouders kunnen de informatie over het Junior College nalezen op www.udenscollege.nl/groep8 bij aanbod havo/vwo.