UC Junior College voor groep 8-leerlingen

Ook aan het begin van 2021 hebben we weer een UC Junior. Dat is een project voor groep 8-leerlingen met veel talenten en vaardigheden en die een extra uitdaging willen aangaan. De leerlingen werken in 6 lessen op het UC samen aan een aansprekend project.

Waarom hebben wij een Junior College?

Zeer getalenteerde kinderen zien wij op het Udens College (UC) vaak terug in onze brugklas gymnasium of vwo-projecten. Deze extra getalenteerde vwo-leerlingen willen uitgedaagd worden, hebben een onderzoekende houding, kunnen doorzetten en zijn leergierig. Zij volgen een versneld programma.

 

Via het Junior College kunnen groep 8-leerlingen al kennis maken met deze projectlessen. Ze leren om als team samen te werken. We dagen ze uit om onderzoekend te denken en stimuleren de leerling om hun ideeën te presenteren.

 

Het Junior College start in januari. Dit is het project:

‘Regisseer jouw Checkpoint!’

Leerlingen bedenken in een groepje wat ze graag willen onderzoeken. Dit onderzoek leggen ze vast op camera. Een leuk project voor de ‘onderzoeker/wetenschapper’, ‘cameraman/-vrouw’ en ‘regisseur’ uit de klas.

Enthousiaste docenten begeleiden de projecten. Regelmatig zijn er gastsprekers uit de praktijk.

Praktische informatie

  • De projectlessen vinden plaats tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie. Het is op
    6 woensdagochtenden van: 9:30u tot 12:30u.
  • De slotpresentatie is op de laatste les-ochtend. Hierbij zijn ook ouders/verzorgers en opa’s/oma’s welkom, afhankelijk van de dan geldende RIVM-richtlijnen.
  • Het Junior College vindt plaats op de sector havo/vwo van het Udens College, President Kennedylaan 22B in Uden.

Aanmelden

De leerkracht groep 8 kan een leerling die deze extra uitdaging aan wil gaan aanmelden. Zij ontvangen in week 42 een inschrijfbrief.
Bij de aanmelding moet de docent ook een motivatiebrief van de leerling uploaden. Een blanco brief kun je hier downloaden: Motivatiebrief leerling.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien Naterop, docente en coördinator Junior College via: