Nieuws

 1. 2019-04-27 foto

  Afscheid en sloop van ‘rode school’

  In de ‘oude rode school’ in Uden werd op vrijdag 19 april – de laatste dag voor de meivakantie – voor de laatste keer les gegeven. Na de meivakantie nemen de leerlingen en medewerkers van de sector havo/vwo van het Udens College namelijk hun intrek in het naastgelegen nieuwe gebouw. De ‘rode school’ die niet meer voldeed aan de wensen van deze tijd, zeker niet op het gebied van duurzaamheid, wordt binnenkort gesloopt. Op die plek komt een groen buitenterrein, naast de nieuwbouw.

  Afscheid
  De ‘rode school’ is een begrip voor Uden en omstreken. Het had voor circa 40 jaar een functie als havo/vwo-school en was een plek waar veel kinderen uit de omgeving hun eerste voorzichtige stappen zetten richting het volwassen leven. “De school heeft voor velen een nostalgisch karakter, ook voor medewerkers die er soms al een groot deel van hun werkzame leven vertoeven. Omdat het gebouw echter ‘helemaal op’ was, moest de keuze gemaakt worden voor nieuwbouw”, vertelt Ad van Kemenade, directeur-bestuurder van het Udens College. Op 19 april namen medewerkers en oud-medewerkers op ludieke wijze afscheid van de school.

  Start sloop
  In de oude ‘rode school’ vonden in de eerste week van de meivakantie nog verhuiswerkzaamheden plaats. Vanaf 29 april beginnen de eerste kleinere sloopwerkzaamheden in het gebouw en vanaf 6 mei starten de grotere sloopactiviteiten. De sloopt duurt volgens planning tot medio/eind juli.

  Groene omgeving
  Van Kemenade: “Aansluitend aan de sloopwerkzaamheden begint de inrichting van het buitenterrein. Op de plek waar de oude school staat, komt een mooi groene omgeving waar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken.”

  Startsein vernieuwend onderwijs in gebouw dat aansluit
  “Met de sloop van de ‘rode school’ sluiten we een indrukwekkende periode af. Het is tevens een startsein voor vernieuwend onderwijs in een gebouw dat daar helemaal voor is ontworpen”, schetst de directeur-bestuurder. “Een omgeving waar te kiezen valt, en waar een coach is die de leerling hierbij begeleidt. We kijken dan ook uit naar de start in de nieuwe school.”

  > Lees meer over de start in de nieuwe school

 2. Terug naar overzicht

 3. 2019-08-17

  Informatie m.b.t. je laptop

 4. 2019-08-15

  Belangrijke informatie eerste schoolweek

 5. 2019-08-13

  Beantwoorden privacy-vragen in Magister

 6. 2019-07-12

  Nieuwe schoolgidsen online

 7. 2019-07-09

  Klassen 2019-2020 (vmbo)