Nieuws

 1. 2019-05-06 foto

  Start in nieuwbouw h/v

  Vanaf 6 mei ontvangen de leerlingen van de sector havo/vwo les in het nieuwe schoolgebouw en het gemoderniseerde studiehuis. Een nieuw gebouw dat hand in hand gaat met vernieuwend onderwijs. Het Udens College wenst alle medewerkers en leerlingen een goede start!

  Op de maandag na de meivakantie starten eerst de medewerkers in het nieuwe gebouw. Later op de ochtend heten zij de leerlingen welkom, ‘proosten’ ze samen op de nieuwe leer- en werkomgeving en gaan de lessen van start.

  Nieuwe leeromgeving waar te kiezen valt
  “We zijn trots op de nieuwe leeromgeving”, vertelt Ad van Kemenade, directeur-bestuurder van het Udens College. “Er zijn domeinen met moderne instructielokalen, leuke plekken waar leerlingen samen kunnen werken. Er zijn leerpleinen waar begeleiding aanwezig is en ruimten waar je zelfstandig in stilte kunt werken.” Ook zijn er laboratoria, muziekruimten met geluidscabines en praktijklokalen voor creatieve vakken. “Niet te vergeten: het nieuwe atrium waar je elkaar in de pauzes kunt ontmoeten en die de nieuwbouw met het Studiehuis verbindt. En de indrukwekkende sporthal.”

  “We hebben een nieuwe omgeving gecreëerd waar te kiezen valt, waar de leerling kan leren op de manier die bij hem of haar past. Helemaal in lijn met het vernieuwende onderwijs van het Udens College.”

  Gepersonaliseerd leren en coaching
  Ad van Kemenade licht het onderwijs toe: “De school vindt gepersonaliseerd leren belangrijk, waarbij de leerling zelf keuzes leert maken op basis van zijn eigen doelen. Ook hoe een leerling zich voelt en ontwikkelt en hoe hij of zij een steentje kan bijdragen aan de maatschappij, zijn belangrijke aspecten in de visie.”

  Het Udens College kijkt veel breder dan wat decennia gewoon was in het voortgezet onderwijs. Er is een stimulerende omgeving gecreëerd voor de leerling met verschillende leeractiviteiten. “Om de visie handen en voeten te geven, heeft de leerling elke week een persoonlijk coachgesprek.” De coach begeleidt de leerling bij het maken van keuzes. Ook heeft hij of zij oog voor het welbevinden van de leerling. Ad van Kemenade: “Daarnaast blijft het behalen van het diploma natuurlijk belangrijk. Al is ons doel groter: het waarmaken van je droom en succesvol zijn in de maatschappij. Het nieuwe schoolgebouw ondersteunt ons bij deze mooie opdracht. We hebben dan ook uitgekeken naar de start in de nieuwe school.”

  > Lees meer over het afscheid van de oude school

 2. Terug naar overzicht

 3. 2019-08-17

  Informatie m.b.t. je laptop

 4. 2019-08-15

  Belangrijke informatie eerste schoolweek

 5. 2019-08-13

  Beantwoorden privacy-vragen in Magister

 6. 2019-07-12

  Nieuwe schoolgidsen online

 7. 2019-07-09

  Klassen 2019-2020 (vmbo)