Nieuws

 1. 2020-10-16 foto

  Sector vmbo behaalt vignet Gezonde School

  De vmbo-locatie van het Udens College heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat het vmbo aan het Kleinveld zien dat het voldoet aan kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. “We bieden een totaalpakket op het gebied van Bewegen en Sport.” 

  Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Udens College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

  “We bieden een totaalpakket op het gebied van Bewegen en Sport. Naast de verplichte lessen Lichamelijke Opvoeding bieden we namelijk veel extra’s”, vertelt Bas de Gier, LO-docent en van het  Gezonde school-coördinator. Hij licht toe: “Zo kunnen leerlingen in de Talent-uren kiezen voor sportmodules en kunnen ze in de pauze basketballen op het schoolplein. Ook nemen we deel aan Olympic Moves en andere na- en buitenschoolse sportactiviteiten. Denk hierbij aan de Breakout Run en Avond4daagse.” Naast deze activiteiten heeft de school ook aandacht voor andere thema’s op het gebied van gezondheid, zoals gezonde voeding en ook voor sociale en mentale gezondheid. Ook de andere locatie van het Udens College, de sector havo/vwo, heeft aandacht voor een gezonde levensstijl van de leerlingen.

  Harm van Son, sectordirecteur van het vmbo, is trots om een Gezonde School te zijn. “Binnenkort hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

  Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Kijk

 2. Terug naar overzicht

 3. 2020-10-16

  Overzicht algemene afspraken corona

 4. 2020-10-16

  Sector vmbo behaalt vignet Gezonde School

 5. 2020-10-14

  Mondkapje verplicht bij elke verplaatsing

 6. 2020-10-09

  Nieuwsbrief Waldorf oktober 2020

 7. 2020-10-06

  Waldorf Junior: 7 proeflessen, start januari