Nieuws

 1. 2021-06-01 foto

  School volledig open onder voorwaarden

  Het kabinet heeft besloten dat alle middelbare scholen vanaf 7 juni weer volledig open moeten zijn. Het persoonlijk contact op school met andere leerlingen en medewerkers vinden we als Udens College enorm belangrijk. We maken ons echter ook grote zorgen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers, leerlingen en de naasten van beide groepen. Daarom gaat onze school vanaf vanaf maandag 7 juni weer volledig open onder een aantal voorwaarden.

  Afspraken / voorwaarden bij volledige opening

  Dit zijn de belangrijkste voorwaarden en afspraken in het kort. In de brief voor ouders en leerlingen van 1 juni staat uitgebreidere informatie.

  • Maatwerk is mogelijk voor medewerkers die tot een risicogroep behoren of zich zorgen maken. Dit kan betekenen dat er medewerkers zijn vanuit huis online les geven.

   

  • Leerlingen die tot een risicogroep behoren kunnen, worden vrijgesteld van onderwijs na overleg.

   

  • 1,5 meter afstand tussen leerlingen en medewerkers: dit is enorm belangrijk voor de veiligheid. Heb hier aandacht voor.

   

  • Leerlingen en medewerkers nemen twee zelftesten af per week. Het is vrijwillig, maar het is wel belangrijk dat 50% van de groep dit doet en naar de uitslag handelt. Dan blijft het risico hetzelfde als nu.

   

  • Hygiënevoorschriften en thuisblijfregels blijven gelden. Het dragen van een mondkapje is verplicht als je je verplaatst in het gebouw.

   

  • Bij besmettingen volgt er zoals gewoonlijk quarantaine en (risicogericht) testen. We nemen in overweging om bij besmettingen een klas – of in de bovenbouw een leerjaar – tijdelijk online onderwijs te bieden.

   

  • Ventilatie: de gebouwen van het havo/vwo en vmbo voldoen aan de norm, met uitzondering van het T-gebouw van het vmbo. Hier gaan we natuurlijk ventileren en voldoen daar dan ook aan de norm.

   

  Het volgen van de regels en afspraken is enorm belangrijk. We hebben samen een opdracht en zijn samen verantwoordelijk.
  We hopen dat de school open kan blijven zodat we goed onderwijs kunnen bieden, en dat we met elkaar een zo’n veilig mogelijke omgeving creëren.

   

  De sectoren sturen ouders en leerlingen uiterlijk 4 juni het draaiboek voor het onderwijs vanaf 7 juni. Laten we er de komende weken allemaal de schouders onder zetten. Snel genoeg daarna staat voor iedereen een welverdiende vakantie voor de deur.

 2. Terug naar overzicht

 3. 2021-06-11

  Even voorstellen: nieuwe leerkracht

 4. 2021-06-09

  Kennismakingsdag 13 juli

 5. 2021-06-04

  Corona en school - veelgestelde vragen

 6. 2021-06-01

  School volledig open onder voorwaarden

 7. 2021-05-25

  Webinar 2-6: Dip/Depressie bij jongeren