Pop up store leerlingen vmbo

“Vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart gaat het gebeuren! Wij, 4e jaars basis- en kaderleerlingen van het profiel Economie & Ondernemen, openen voor 2 dagen onze eigen pop up-store in het centrum van Uden.”

 

Dit jaar geen “winkeltje spelen” in het klaslokaal en eindeloos achter de boeken zitten. Maar écht ONDERNEMEN. Een echte winkel. Met echte producten, echte klanten en echt geld. In ons assortiment vindt u leuke cadeaupakketten voor een aantrekkelijke prijs.

 

Opening en openingstijden
De leerlingen nodigen je van harte uit voor de opening van de winkel op vrijdag 11 maart om 14 uur. Je vindt de UC store op Passage 6 in Uden, tegenover de Xenos.

  • De winkel is op die vrijdag geopend van 14.00 tot 21.00 uur.
  • En op zaterdag 12 maart van 9.30 tot 17.00 uur.

Daarna is de pop up-winkel weer gesloten, dus zorg dat je er bij bent!

 

Leren met echte producten, echt geld, echte klanten
De UC store is een nieuw initiatief van het vmbo. De vierdejaars leerlingen van Economie & Ondernemen leerden tot nu toe vooral in het (praktijk)lokaal uit boeken en door een winkel na te bootsen, zeker door de coronapandemie. “Hierdoor is dit idee van het keuzevak Ondernemen uitgegroeid tot een echt project, met budget uit de NPO-gelden met als doel de praktische vaardigheden te bevorderen”, vertelt Joost Boesewinkel, een van de docenten. “De opdracht is ook onderdeel voor het examen.”

 

Een van de leerlingen, Vinnie: “Het is veel leuker dan uit een schrift werken. Maar het is ook veel werk!”

 

Cadeaupakketten
Dat het echte ondernemers in spé zijn, merk je al snel. “Wij gaan verschillende cadeaupakketten verkopen: in de thema’s voorjaar, feest & gezelligheid en voor in en rondom het huis”, vertelt Vinnie. “Er zijn bijvoorbeeld pakketten om muffins te bakken, met leuke spelletjes, mooie kaarsen, feestcadeau ’s, thee en ook mooie bloembollen-pakketten. Het zijn allemaal mooie pakketten waarbij alle benodigdheden erin zitten.”

 

Project
Wat komt er allemaal kijken bij het project? “In december zijn de leerlingen al begonnen. Ze bepalen welke producten ze willen verkopen, ze kopen artikelen in, verpakken de producten mooi, ze doen marktonderzoek en ook regelen ze een pand”, licht docent Joost toe. “We hebben de winkel in het dorp bekeken en met de makelaar gesproken”, vertelt Vinnie. Daarnaast maken de leerlingen reclame, houden ze de administratie bij, richten de winkel in. “De naam van de winkel en het logo hebben we ook zelf bedacht. Alles wat komt kijken bij het runnen van een eigen winkel komt aan bod in dit project”, vertelt docent Joost.

 

De leerlingen over het ervaringsproject : “Onze belangrijkste bedoeling is om vooral veel te leren van het proces hoe je een winkel moet starten. Wij moeten er ook voor zorgen dat we geen verlies gaan draaien in de winkel omdat we anders failliet kunnen gaan. Wij hopen op veel hulp en veel klanten.”

 

Steun
Het pand is beschikbaar gesteld door Kim van de Kerkhof (van de Bovenkamer). “Zij vindt het erg leuk als initiatieven zijn die leven in het centrum brengen, en zeker zo’n project van leerlingen”, vertelt de docent. Ook de centrummanager Peter van den Elsen ondersteunt het project. Ook zijn er nog een aantal ondernemers die belangeloos meewerken.


Meer informatie of vragen?
Heb je nog vragen? Mail dan even naar een van onze docenten: Joost Boesewinkel (j.boesewinkel@udenscollege.nl), Kitty Verhoogt (k.verhoogt@udenscollege.nl) of Geert Kuijpers (g.kuijpers@udenscollege.nl).