Nieuws

 1. 2021-05-21 foto

  Ook zelftesten thuis voor leerlingen mogelijk

  Sinds 26 april kunnen leerlingen en medewerkers een zelftest afnemen op school als er een besmetting is in de directe omgeving: risicogericht testen. Vanaf dinsdag 25 mei krijgen leerlingen ook zelftesten mee naar huis om zich preventief te testen: als er geen directe aanleiding is. Hiervoor hebben we extra zelftesten van de overheid ontvangen. De medewerkers van onze school doen deze thuistesten al bij zichzelf.

  Belangrijk

  • Vanaf 25 mei krijgt iedere leerling zelftesten mee naar huis om zichzelf 2x per week preventief (zonder dat er klachten zijn) te testen op het coronavirus.

   

  • Meedoen aan een zelftest is altijd vrijwillig. Maakt de leerling geen gebruik van een zelftest? Dat heeft geen gevolg, de leerling mag gewoon naar school.

   

  • Het gebruik van de zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes.

   

  Waarom ook testen zonder klachten of aanleiding?
  Door preventief testen kunnen we besmettingen bij leerlingen en medewerkers al opsporen als iemand (nog) geen klachten heeft. Iemand die positief test, blijft thuis. Zo kan hij/zij geen anderen besmetten. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het onderwijs op school zoveel mogelijk voor iedereen door kan gaan.

  Wanneer thuis testen en wanneer niet?
  De leerling kan zichzelf 2x per week vóór schooltijd thuis testen.

  Wanneer kun je de zelftest niet gebruiken:
  • Als de leerling (milde) klachten heeft die kunnen wijzen op een coronabesmetting.
  • Als je in quarantaine bent omdat je in nauw contact bent geweest met eenbesmet persoon.
  • Of wanneer je uit het buitenland komt (oranje of rood risicogebied).
  In bovenstaande gevallen wordt de leerling gevraagd om direct een afspraak te maken voor een coronatest bij de GGD.

  Hoe de test werkt, en wat moet je doen bij een positieve en negatieve uitslag staat in de brief van 21 mei voor leerlingen en ouders. Ook is een flyer met uitleg bijgevoegd bij de brief.

  Wanneer op school testen?
  Sinds 26 april maken we gebruik van zelftesten op school die voor leerlingen risicogericht ingezet worden. Dit doen wij alleen op het moment dat wij weten dat er iemand op school besmet is met het  coronavirus. Dit blijft zo.

  Als er toch een besmetting op school is, bepalen wij in overleg met de GGD wie er thuis moet blijven: leerlingen en medewerkers die nauw contact hebben gehad met een besmet persoon gaan in quarantaine. Leerlingen en medewerkers die geen nauw contact hebben gehad met de besmette persoon, maar bijvoorbeeld wel samen les hebben gehad, vragen we om een zelftest op school te doen.

  Deze (risicogerichte) test is op school ook vrijwillig. Voor deze test hebben ouders en leerling wel/geen toestemming gegeven in Magister. Meer informatie over het zelftesten op school en toestemming geven lees je in de brief van 22 april.

  We hopen met het inzetten van de zelftesten een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het open houden van onze school.

 2. Terug naar overzicht

 3. 2021-06-11

  Even voorstellen: nieuwe leerkracht

 4. 2021-06-09

  Kennismakingsdag 13 juli

 5. 2021-06-04

  Corona en school - veelgestelde vragen

 6. 2021-06-01

  School volledig open onder voorwaarden

 7. 2021-05-25

  Webinar 2-6: Dip/Depressie bij jongeren