School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Inspiratieavond Waldorf: invloed media

19 december 2022

Op 28 februari is er een inspiratieavond van Waldorf Uden met een interessant onderwerp: de invloed van de moderne media op ons leven. Edmond Schoorel, antroposofisch arts en schrijver van onder andere Beeldschermbeelden, praat hier deze avond met ons over.

De elektronische media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wat zouden we onthand zijn, als we het ineens zonder onze smartphone, tablet, computer en TV zouden moeten stellen! Of zijn het juist de jongeren en de niet-meer-jongeren met de smartphone in de hand en dopjes in de oren, die onthand zijn? Zijn we eigenlijk slaaf geworden van de elektronische media? Wat gebeurt er met ons en onze kinderen, als we de virtuele wereld en de analoge wereld niet meer uit elkaar kunnen houden? Of is dat onderscheid misschien niet van belang? In welke wereld leven we, als de moderne media de kinderen mede opvoeden? Over dit soort vragen houdt Edmond Schoorel een inleiding deze avond.

Aanmelden voor deze avond kon tot en met zondag 26 februari via onderstaande knop:

Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar: waldorf@udenscollege.nl.

De inspiratieavond begint om 19.30 en duurt tot circa 21.00 uur. Jullie zijn welkom bij Waldorf Uden, President Kennedylaan 22 B.