School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Oud-leerling geeft concert met jazzkwintet voor leerlingen

19 mei 2022

Stan is terug! Oud-leerling Stan Verstegen bracht een viertal vrienden mee en verzorgde ontzettend enthousiast schitterende muziek met zijn jazzkwintet. Hij speelde concerten voor havo 4, de jazzgeschiedenis voor vwo 5 en “Fly me to the moon” als swing, ragtime, dixieland, latin-, cool- nu- en free-jazz, jazzbop en hardrock voor de muziekklassen. Er was zelfs een dappere poging om bebop te spelen. Natuurlijk moeten onze eigen leerlingen dan ook even jazz uitproberen. Zoals altijd, was iedereen weer welkom in De Pul te Uden!

Reacties van leerlingen

 • Ik vond het erg leuk om een keer live veel verschillende stijlen te horen en zien, deze excursie heeft mij geholpen met beter kunnen identificeren van jazzstijlen op gehoor.
 • Heel interessant een goed. Ik vond het echt fascinerend hoe Stan echt zo goed blind spelen kan. De groep was echt heel goed en ik heb veel geleert en meegenomen. ik heb zo beter de verschillen tussen de verschillende stijlen van jazz gehoord. Ik ben echt blij dat ik da was en ik wens dat mijn Duitse school zulk dingen ook deed.
 • It was amazing to see how they could play in so much different styles of jazz. It helped me to differenciate a bit between all the styles.
 • Ik vond het erg leuk om een keer in het echt een band jazz te horen spelen in plaats van via filmpjes. Het spelen van fly me to the moon in best veel verschillende jazz stijlen heeft me best goed geholpen om nou precies te horen wat het verschil is tussen de jazz soorten en toen hoorde je wel dat het echt een verschil heeft.
 • Ik vond de excursie echt heel erg leuk. Ik vond het tof dat mensen mee mochten spelen. Ik vond de drummer echt cool hoe hij alles ging uitleggen en echt super technisch met jazz bezig was.
 • De excursie heeft mij heel erg geholpen bij het herkennen van de verschillende stijlen. Door één nummer in meerdere stijlen te horen, kun je het verschil nog veel beter herkennen. En nu is het natuurlijk ook zo dat je vragen kan stellen als je een keer iets nog niet helemaal snapt, aan muzikanten die zelf de muziek zo super goed begrijpen en kennen. Dat was wel heel nuttig, maar ook leuk tegelijkertijd.
  En hoe zij dit met dit kwintet specifiek speelden was gewoon super tof, dus ik hoop dat ze met zn allen nog vaker gevraagd worden voor nog meer van dit soort optredens en er dan ook echt weer met zoveel energie gaan staan. Echt echt heel leuk.
 • Ik vond de excursie eigenlijk best leuk! Ik ging contrabas spelen, dat was wel gaaf. Daarna legden ze veel uit, dat was minder, maar verder echt top.
 • Ik vond het een leuke excursie met mooi muziek. Hierdoor heb ik goed het verschil kunnen horen tussen de verschillende stijlen, waardoor het leerwerk minder was. Jullie klinken mooi samen dus ga zo door!
 • De excursie Jazz met Stan vond ik een muzikaal verrijkende maar ook een erg sfeervolle, gezellige en vooral swingende avond. Er werd ongelooflijk goed gespeeld door alle muzikanten, je kan zien en horen dat ze allen hun vak en instrument van binnenuit kennen. Ook al was ik zelf niet genomineerd om het uit te proberen, leek het mij dat er duidelijk uitleg gegeven werd over het praktische Jazz spelen. De excursie gaf me een goed inzicht van waar ik in de toekomst met muziek heen kan, en door de “soundcheck” vooraf kon ik veel makkelijker onderscheid maken tussen alle Jazz-stijlen dan ik eerst kon. En mede dankzij de hilarische (al spelende) interactie met de bovennatuurlijke drummer tijdens het concert heb ik er onvergetelijke herinneringen aan overgehouden. Ik zie hoe moeilijk het kan zijn om een succesvolle carrière te maken van muziek, maar ik zie ook hoe ongelooflijk veel passie het kwintet voor Jazz en muziek heeft en dus zou ik ze zeker willen meegeven dat zolang je plezier hebt in wat je doet, je geen dag hoeft te werken. Het talent dat ze ieder hebben zal zeker niet ongewaardeerd aan de wereld voorbijgaan, dus ga zo door!
 • Heel erg inspirerend. Vet uitgevoerd en mooi om live mee te maken. Het heeft mijn beeld op Jazz muziek veranderd. Het was goed om de verschillende stijlen live te horen en uitgelegd te krijgen van professionals.
 • Interessant, omdat ik heb gehoord dat jazz uitgebreider is dan ik dacht, de excursie heeft mij vooral geholpen door het spelen van één enkel nummer in verschillende stijlen. Ga zo door, jazz muziek is leuk!