School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Otilka komt naar Uden!

16 maart 2023

Op vrijdag 7 april speelt het Otilka Quartet in het kader van de vakken CKV en muziek voor onze leerlingen in de Kruisherenkapel in Uden. Het Otilka strijkkwartet bestaat uit jonge enthousiaste musici die studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Twee van de leden zijn afkomstig uit onze regio, uit Gemert en Oss. We hopen daarmee een brug te slaan tussen deze muzikanten, hun muziek en onze leerlingen.

Wil je ook komen luisteren? Iedereen is van harte welkom!

Programma 7 april

08:45 uur: muziekklassen Bovenbouw

Om de muziekgeschiedenis van Barok en Classicisme te bestuderen hebben de leerlingen zelf een compositie geschreven die door Otilka Quartet gespeeld zal worden.

13:00 – 14:00 uur          H4a-b-f CKV

14:00 – 15:00 uur           H4c-d-e CKV

In een programma van een klein uur speelt Otilka bekende, aansprekende, toegankelijke, niet te lange stukken met mooie verhalen: “dit is toch echt wel leuk!”. Leerlingen gebruiken inspiratie uit het concert voor een vervolgopdracht bij CKV waarin ze opnames van de muziek gebruiken en een link leggen met beeldende kunst.

15.00 uur

Rond 15:00 uur geven we de Kruisherenkapel gelegenheid voor gepaste aandacht voor Goede Vrijdag

15:30 – 17:00 uur           VWO 5a-b-c CKV en Muziekklassen Bovenbouw

Naast toegankelijke stukken (zoals bij H4) speelt het Otilka Quaret nu ook uitdagender werk, delen uit het strijkkwartet van Maurice Ravel: “dit is mooi, bijzonder en interessant (en echt wel leuk!)”. Leerlingen gebruiken inspiratie uit het concert voor een eigen kunstwerk in een discipline naar keuze voor CKV.

Fantastisch dat we samen live naar muziek kunnen luisteren.

Vind je het leuk om erbij te zijn, dan ben je van harte welkom!