School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Ken of ben jij iemand die wil helpen tijdens de pauzes?

08 november 2023

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen tijdens de pauze van de jongere leerlingen. Tijdens die pauze houden docenten en conciërges toezicht. Dit team van surveillanten willen we op het vmbo graag versterken met vrijwilligers. Zo hebben we meer overzicht tijdens de pauze: een pluspunt voor de leerlingen en de medewerkers.

Momenteel is er op het vmbo al een enthousiaste vrijwilliger aan de slag! Ad van der Sanden begon dit voorjaar. Na een paar weken proefdraaien dacht hij: “Bingo, dit is het!” Hij is zelfs zo enthousiast dat hij afgelopen zomer uitkeek naar het moment dat school weer begon na de vakantie.

Twee dagen in de week houdt hij toezicht in de pauzes op het vmbo. “Ik loop rond in de aula en spreek leerlingen aan op hun gedrag als dat nodig is, vaak met een grapje. Leerlingen hebben oog en oor voor wat ik zeg. Zeker als ze horen dat ik hier in mijn vrije tijd kom.” Lees zijn hele verhaal.

Pauzes leerlingen leerjaar 1 en 2

Het Udens College zoekt surveillance-vrijwilligers voor de pauzes van de leerlingen van leerjaar 1 en 2 (12- t/m 13-jarigen). De leerlingen houden pauzes in een eigen ruimte in de school.

Ben je of ken je iemand die affiniteit heeft met de jeugd en dit graag wil doen?

  • De pauzes zijn op maandag t/m vrijdag van 11:00-11:15 en 12:45-13:15 uur.
  • Je kunt als vrijwilliger aangeven op welke dag en op welke pauzemomenten je kunt.
  • Je surveilleert altijd samen met een conciërge en een of twee docenten in dezelfde pauzeruimte.
  • Wij vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Het Udens College vraagt deze samen met je aan. De school vergoedt ook de kosten van de aanvraag.
  • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bijbehorende vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je interesse? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met onze collega Erwin van de Sande. Een paar keer proefdraaien in de pauze om te kijken of het bij je past, is uiteraard mogelijk.

Contact
Erwin van de Sande, facilitair manager
T 0413 283 000 (menukeuze 2, vmbo)
E-mail: E.vandeSande@udenscollege.nl