School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Met Edukans onderwijs stimuleren in Oeganda

20 februari 2023

Na twee stille jaren gaan er dit schooljaar weer drie mensen van onze school met Edukans Going Global mee op reis. Naast de docenten Marga en Sebastian was er nog een ticket naar Oeganda voor een leerling van onze school. Namelijk Febe uit havo 4.
Zij gaan zich inzetten voor het onderwijs in Oeganda.

De reis naar Oeganda

Donderdag 23 februari stappen Marga, Sebastian en Febe samen met leerlingen en docenten van andere scholen in het vliegtuig naar Oeganda. Daar zijn ze een week te gast op een school in Luwero. Op deze school zetten ze zich onder andere in om leerlingen te motiveren om niet al na de basisschool te stoppen met onderwijs, maar ook de middelbare school te voltooien. En ze kijken samen met de docenten van de school hoe je met activerende werkvormen bijvoorbeeld meer rendement uit de lessen kunt halen. Hiervoor hebben ze deel genomen aan trainingsdagen.

Marga, Sebastian en Febe houden de school op de hoogte van hun reis en ervaringen. Ze zijn ook te volgen: via de website udenscollege2023.inactievooredukans.nl voor dagelijkse verslagen of via instagram: goingglobal_2023.

Edukans

Edukans werkt aan grote én kleine onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. De organisatie zorgt voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. Edukans werkt aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staat klaar voor kinderen in nood. Omdat onderwijs de kans van hun leven is!