School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

MBO-beurs 2022: wederom een succes!

10 november 2022

Op donderdag 3 november heeft de MBO-bBeurs weer plaatsgevonden op het Udens College sector vmbo. Deze avond, speciaal georganiseerd voor onze derdejaars leerlingen en hun ouders, stond helemaal in het teken van oriënteren op mbo-opleidingen.

Dit jaar hebben we voor het eerst ook de instromers van de havo uitgenodigd. Deze leerlingen, die dit jaar bij ons zijn ingestroomd in T4, hebben vorig jaar niet deelgenomen. Zij kregen nu alsnog de kans om bij de MBO Beurs aanwezig te zijn. Een mooie ontwikkeling!

Voorlichters van verschillende mbo-scholen in de regio waren aanwezig om alle leerlingen en ouders van informatie te voorzien over de inhoud van vervolgopleidingen en beroepsmogelijkheden.
In één van de drie rondes bezochten alle aanwezigen de opleidingenmarkt in aula T. Hier waren onder andere het Koning Willem 1 College, Summa College, ROC Nijmegen, Yuverta en ROC Ter Aa te vinden, maar ook bedrijfsopleidingen als VDL, Bouw- en Inframensen, van Doren Engineers, VOVU en Kappersschool van Wetten stonden klaar om alle vragen te beantwoorden.

Meer dan 40 voorlichters, ruim 300 leerlingen, ouders, coaches, mensen die de stands hebben bemand (waaronder zelfs oud-leerlingen van onze school!) en nog veel meer aanwezigen. Kortom: het was weer een drukke maar erg gezellige bedoeling.
Dank aan alle coördinatoren, coaches, conciërges, ICT en ieder ander die zijn/haar steentje heeft bijgedragen. Dankzij jullie hulp was het een zeer geslaagde avond!

Wil je jouw ervaring van de MBO Beurs met ons delen? Leuk! Je kunt ons altijd een mail sturen via LOB@udenscollege.nl.
Wij hebben de avond in elk geval weer een als een leuke en zinvolle LOB-activiteit ervaren!

Yvette van Wijk, decaan sector vmbo
Lindsay van Dalen, decaan sector vmbo