School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

Geslaagde thema-avond ouderraad

09 november 2023

Op 7 november hebben zo’n 250 ouders/verzorgers kunnen genieten van de thema avond die werd georganiseerd door de ouderraad samen met het Udens College. De thema avond werd evenals vorig schooljaar verzorgd door theatergroep Playback.  Het thema van dit jaar was ‘log in’.

Log In

De theatergroep maakte doormiddel van interactief en educatief theater een hele herkenbare avond voor ouders/verzorgers. Sexting, shaming, gamen, chatten, posten, liken en delen: tijdens de ouderavond ‘Log In’ hebben de ouders een kijkje in het digitale leven van hun jongeren gekregen.

De theatergroep liet doormiddel van voorbeelden de ouders/verzorgers bewust nadenken over de gesprekken met hun tieners over het onderwerp. Hoe ga je met bepaalde situaties om? Hoe reageer je als ouder? Hoe maak je samen met je kind verstandige keuzes zonder ze de les te willen lezen.. De opkomst was groot en de herkenning niet minder. Het was een super geslaagde thema-avond.

Enkele reacties van ouders

  • Het was een hele fijne herkenbare avond, waarin je samen tot handvatten kwam om lastige situaties met je kind te kunnen bespreken. Het gaf ook een mooi inzicht in de denkwereld van onze kids!
  • Ik vond het heel herkenbaar en humoristisch gebracht. Het zet je aan het denken
  • Heeft voor mij wel geleid tot nieuwe inzichten denk ik. Wil proberen me meer in te gaan leven in hun wereld i.p.v. me vast te houden in de wereld waar wij in op zijn gegroeid.
  • Door de theatergroep hele herkenbare en eerlijke situaties neergezet die aanzetten tot nadenken. 
  • Herkenbaar en daardoor ook humorvol met daarna een goede reflectie op wat er gebeurt. Voor ons persoonlijk geen hele nieuwe dingen gehoord, maar wel weer een bewustwording om echt in gesprek te blijven met je kinderen. En om niet meteen te oordelen, maar te proberen in de belevingswereld van je kind te duiken en daarin steun te geven. Dank voor het organiseren van een waardevolle avond.