School voor vmbo, havo en vwo | óók vrijeschoolonderwijs

7th Wednesday voor groep 7 drukbezocht

04 juli 2022

Bijna 1000 groep 7-leerlingen en ouders hebben we op een tropische woensdagmiddag 29 juni mogen ontmoeten op 7th Wednesday! Zij namen voor de eerste keer een kijkje bij de school. Omdat de open dag in januari niet door kon gaan, hebben we deze festivalmiddag georganiseerd. Een hele mooie dag bij het vmbo, havo/vwo en Waldorf Uden!

Nadat iedereen bij binnenkomst een heus festivalbandje om de pols kreeg, konden de leerlingen de school en diverse vakken op speelse wijze ontdekken. Zo konden ze bij het havo/vwo wereldkaartdarten bij aardrijkskunde, een puzzel leggen bij wiskunde, een woordenmemory doen bij Duits of zich uitleven bij een van de sportactiviteiten bij LO (lichamelijke opvoeding). Bij het vmbo hebben leerlingen een muur gemetseld, een steekwagenparcours aflgelegd en podcasts gemaakt. Ze konden ook voetballen, 3D printen en meer. Leerlingen van beiden locaties maakten live muziek en bij de kraampjes was er ook wat lekkers te eten en te drinken.  

Natuurlijk werd er uitleg gegeven over de brugklassen en vragen beantwoord. Ook bij Waldorf Uden konden leerlingen en ouders proeven aan het vrijeschoolonderwijs. Er was veel belangstelling voor de schoolstroom die dit jaar is gestart.  

7th Wednesday werd gewaardeerd. Enkele reacties van de leerlingen en ouders: erg sfeervol, persoonlijk, afwisselend, gastvrij en goed verzorgd. Hopelijk hebben zij zich al een goed beeld kunnen vormen van de school. In oktober zijn de nieuwe kennismakingsactiviteiten. We kijken terug op een geslaagde dag!

Ook ging onze nieuwe Open Dag-app deze dag in de lucht. Hierop staat informatie over onze kennismakingsactiviteiten en leuke weetjes voor de basisschoolleerlingen. Momenteel werkt de app door een storing tijdelijk alleen op Apple-devices. Hier wordt aan gewerkt en meer informatie volgt!