Nieuws

 1. 2020-12-18 foto

  Metershoge ‘Joris Kerstboom’ Udens College

  ‘Straks gevuld met honderden wensen’

  Een zes meter hoge kerstboom prijkt sinds maandag voor de ingang van het Udens College sector VMBO. Daarin komen doorzichtige kerstballen met wensen te hangen, die door leerlingen verkocht worden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

  Ieder jaar met kerst organiseert het Udens College een aantal activiteiten in het kader van het goede doel. Dit jaar worden er vlogs opgenomen voor ouderen en cadeautjes ingezameld voor kinderen die het thuis financieel wat lastiger hebben. Maar het (letterlijke) hoogtepunt is de grote verlichte boom voor de school.

  Een bijzonder iemand in het licht zetten

  De boom werd door de gemeente gekocht en geplaatst en is geïnspireerd op het idee van Joris Kerstboom. “Iedere klas heeft de opdracht gekregen om het aantal ballen te verkopen gelijk aan het aantal leerlingen in die klas. In de kerstballen kan dan een briefje gestopt worden met een wens om zo iemand in het licht zetten die bijvoorbeeld ziek is of iets bijzonders heeft gedaan”, vertelt bovenbouwcoördinator Angelique Röben.

  Goed doel

  De leerlingen mogen zelf ideeën aandragen voor het goede doel waar de opbrengst naartoe moet gaan, dat wordt later bepaald. Er hangen op het moment van schrijven al een aantal ballen in de boom. “Maar over een paar dagen zullen er 300 wensen in hangen”, zegt Röben enthousiast. “De meeste briefjes zijn nu gesloten, maar er zullen ook ballen met foto’s en verhalen in komen te hangen. Het moet echt een ontmoetingsplek worden voor de donkere dagen voor kerst.”

  (Bron: DTV)

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2021-01-15

  UC More | Inside: live uitzending voor groep 8

 4. 2021-01-14

  Gratis webinar: Tranen in mijn buik

 5. 2021-01-14

  VIP-tour, Inside en meer voor groep 8

 6. 2021-01-08

  Corona en school - veelgestelde vragen

 7. 2020-12-21

  Leerlingen verrassen ouderen St. Jan