Nieuws

 1. 2019-05-27 foto

  Leerlingen Udens College keken ogen uit bij DKH Metaal

  34 Leerlingen van het Udens College vmbo waren op vrijdag 24 mei te gast bij DKH Metaalbewerking in Uden. “Ze keken hun ogen uit, mochten zelf aan de slag en wilden gewoon nog niet naar huis”, vertelt Job van Zutven, afdelingsdirecteur van het vmbo. DKH Metaal heeft zich onlangs aangesloten als partner bij Sterk Techniek Onderwijs. Omdat het bedrijf dit jaar het 20-jarig bestaan viert, nodigde het de leerlingen alvast uit voor een leuke en leerzame middag.

  De leerlingen van PIE (produceren, installeren en energie) van leerjaar 3 kregen na een welkomstwoordje een rondleiding door de werkplaats. Van Zutven: “De machines en innovatieve robotarmen maakten indruk. De leerlingen keken hun ogen uit, waren gemotiveerd en deden actief mee aan de prijsvraag en opdrachten. Na anderhalf uur waren de leerlingen allemaal nog in de werkplaats en wilden niet naar huis.”

  De sector vmbo van het Udens College participeert in het regionale initiatief Sterk Techniek onderwijs, om samen met scholen en bedrijven te werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. DKH Metaabewerking is een van de bedrijven die hier aan mee gaat werken. “Francois van Hirthum nodigen onze leerlingen daarop uit voor een bezoek en activiteit”, vertelt Van Zutven. “Dit bleek een heel goed begin van onze samenwerking in het kader van Sterk Techniek Onderwijs.”

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2020-11-23

  Voortgang/Stand van Zaken 1

 4. 2020-11-06

  Corona en school - veelgestelde vragen

 5. 2020-11-05

  Nieuwsbrief Waldorf november 2020

 6. 2020-11-03

  Nous sommes professeurs

 7. 2020-11-02

  'Ik weet wat ik wil' door MBO Beurs