Nieuws

 1. 2020-10-05 foto

  Leerling en docent maken clip voor groep 8’er

  Deze bijzondere periode vraagt om het pakken van ludieke kansen. Dat is wat docenten van het Udens College deden. Zij maakten samen met leerlingen een heuse videoclip over de start op de middelbare school. Een creatieve manier om de groep 8-leerling in deze tijd een inkijkje te geven in het voortgezet onderwijs.

  Het Udens College heeft elk jaar diverse kennismakingsactiviteiten voor groep 8-leerlingen en hun ouders. Dit jaar zien die activiteiten er echter anders uit vanwege de RIVM-richtlijnen. Om de groep 8-leerlingen toch alvast kennis te laten maken met de school en ze welkom te heten, bedachten drie docenten de UC-videoclip: Zijn wie ik ben. Patrick van Lierop en Ilse van Heeswijk van de sector vmbo en Suzanne van Dieperbeek van de locatie havo/vwo schreven de tekst, doken de studio in en maakten samen met leerlingen en collega’s deze videoclip.

  “Het nummer ‘Zijn wie ik ben’ gaat over de start op de middelbare school. Het laat de struggles zien waar je als leerling tegenaan kunt lopen en ook dat je hulp krijgt vanuit allerlei hoeken wordt”, vertelt Suzanne van Dieperbeek. “Op het Udens College mag je zijn wie je bent en kun je worden wie je wil zijn. Dat doen wij samen!”

  Middels deze clip laat de school aan toekomstige brugklassers zien hoe ze mogen groeien op het Udens College. Het Udens College heeft een sector vmbo, havo/vwo en vanaf volgend schooljaar ook een afdeling Waldorf Uden, vrijeschool voor vmbo-t, havo & vwo.

  Klik hier voor meer informatie over de kennismakingsactiviteiten.

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2020-10-16

  Overzicht algemene afspraken corona

 4. 2020-10-16

  Sector vmbo behaalt vignet Gezonde School

 5. 2020-10-14

  Mondkapje verplicht bij elke verplaatsing

 6. 2020-10-09

  Nieuwsbrief Waldorf oktober 2020

 7. 2020-10-06

  Waldorf Junior: 7 proeflessen, start januari