Nieuws

 1. 2019-02-04 foto

  Lander 300 gasten op pizzaparty voor goed doel

  Lander Deriemaeker, een leerling van het Udens College, organiseerde op maandagavond 28 januari een pizzaparty in ’t Oventje voor het goede doel. Ruim 300 gasten schoven aan en steunden hiermee Edukans, een organisatie die werkt aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Lander gaat in februari namens het Udens College naar Malawi en doet daar mee aan het ‘life skills’-programma van Edukans.

  Bijna 3000 euro opgehaald

  Lander had de opdracht om voor zijn deelname € 750 sponsorgeld binnen te slepen. Hij overtrof dit ruimschoots met zijn pizzaparty en haalde bijna € 3000 op. De ruim 300  gasten ontving hij maandag in Eeterij D’n Oven. Iedereen kon voor €7,50 onbeperkt genieten van heerlijke pizza’s. “Terwijl Lander zijn leger van vrijwilligers aanstuurde, maakte hij ook tijd voor een persoonlijk praatje met alle gasten”, vertelt Sebastian van Nunen, docent en coördinator voor Edukans op het Udens College. “Naast de heerlijke pizza’s had hij ook gezorgd voor een muzikale omlijsting door Percament uit Volkel. Ook was er een loterij met mooie prijzen die mogelijk gemaakt werden door For Kings and Queens.” Ook diverse andere bedrijven uit de regio droegen een steentje bij aan de avond, vertelt van Nunen: “De Eeterij D’n Oven verzorgde de pizzabodems en Jumbo, champignonkwekerij Van Dongen en Groenteboer Markt Zeeland de ingrediënten. Daarnaast werd de avond gesponsord door Van Beek uit Reek en Van Tienen drankautomaten.”

  Held uit ’t Oventje naar Malawi

  Op donderdag 21 februari gaat Lander – inmiddels ook wel de held uit ’t Oventje genoemd – samen met docenten Susan Pieters en Sebastian van Nunen naar Malawi. Het project ‘life skills’ waar zij aan meedoen heeft als doel het nut van onderwijs duidelijk te maken aan de lokale gemeenschap rondom de school. Ook wordt gekeken hoe bepaalde taboe-onderwerpen, zoals seksuele gezondheid, bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Na afloop van de reis deelt Lander – leerling van de sector havo/vwo – zijn ervaringen op het Udens College.

  Lander volgen?

  Belangstellenden die op de hoogte willen blijven, kunnen de leerling volgen op: udens.inactievooredukans.nl. Ook is het mogelijk om via deze site de actie van Lander, en zo ook Edukans en het project in Malawi te sponsoren.

 2. Terug naar overzicht

 3. 2019-08-17

  Informatie m.b.t. je laptop

 4. 2019-08-15

  Belangrijke informatie eerste schoolweek

 5. 2019-08-13

  Beantwoorden privacy-vragen in Magister

 6. 2019-07-12

  Nieuwe schoolgidsen online

 7. 2019-07-09

  Klassen 2019-2020 (vmbo)