Nieuws

 1. 2017-07-09 foto

  Junior architectprijs 2017

  UDEN | Quin Vollenberg, Wesley van der Spank en Rick van den Broek, allen leerlingen uit de techniekklas (TEC) leerjaar 2 van het Udens College sector vmbo zijn uitgeroepen tot de winnaars van Junior Architect Prijs 2017.

  Het is de derde editie van de Architect Prijs. Dit jaar hebben alle leerlingen van de techniekklassen meegedaan aan de challenge. De opdracht bestond uit het ontwerpen en modeleren van woningen in de wijk Repelakker fase 5 in Zeeland. Hiervoor hebben de leerlingen het ontwerp gevisualiseerd met behulp van het modeleerprogramma Sketchup. Wat deze vakkanjers ook gedaan hebben was, door middel van enquêtes, de woonwensen en de leefbaarheidsmonitor in de wijk in beeld gebracht.

  Onder begeleiding van Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans uit Uden hebben ze met veel enthousiasme twee maanden aan het project gewerkt. De jury bestond uit Mustafa Angay (TEC-klas docent Udens College), Francoise Brandwacht en Anita Pauwels (vertegenwoordigers van bouwbedrijf Hendriks Coppelmans). De juryleden waren onder de indruk van het resultaat. Francoise Brandwacht: “De jury is blij verrast over het samenwerken van de jeugd. Het was leuk en  leerzaam.”.

  De winnaars kregen hun prijzen uit  handen van Françoise Brandwacht.

  Talenten Docent Mustafa Angay van het Udens College: “Het doel van dit soort techniekwedstrijden is om de leerlingen extra te interesseren voor techniek. Leerlingen leren wat er allemaal komt kijken bij het bouwen en tekenen van gebouwen. Sommige leerlingen komen niet zo ver, maar de leerlingen die  doorzetten leren op deze manier  wat ze leuk vinden en  waar ze goed in zijn; zo kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen.

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-09-14

  UC MORE | info-avond: 8 & 10 oktober

 4. 2018-09-14

  Ardennen: aankomst bussen H4

 5. 2018-09-04

  V4,5,6: Presentaties ouderavonden

 6. 2018-09-04

  H4,5: Presentaties ouderavonden

 7. 2018-09-03

  Schoolfotograaf: 4 en 6 september