European Parliament Ambassadors

epas_logo

EPAS
.

Excursie

Wij zijn op 22 mei naar Brussel gegaan. Om half 9 hebben wij met de klas verzameld voor de Moskee. De heenreis ging zonder al te veel files en rond 11.15 kwamen we aan op onze locatie.

 

We kwamen net op tijd aan bij het Europees Parlementsgebouw. Eenmaal langs de beveiliging stond er een Nederlands sprekende gids. We zijn toen als eerst naar een zaal gebracht waren we informatie kregen over het parlementsgebouw. Daarna zijn we na de vergaderzaal gegaan om vervolgens te horen dat er eigenlijk geen vergaderingen meer zijn in Brussel maar dat bijna alle vergaderingen in Strasbourg zijn. Ook heeft de gids ons verteld dat iedereen tijdens de vergaderingen in hun eigen taal spreken in de hokjes achter in de zaal allemaal tolken zitten die alles vertalen.

 

Na een middagpauze van ongeveer 1 uur zijn we naar het Europees Huis van Geschiedenis. Dit was erg modern en interessant omdat ze met tablets werkte die als je in een stuk van het gebouw was je informatie kreeg over het thema van dat stuk van het gebouw.

 

Nadat we alles hadden bekeken wilde we een stadswandeling gaan maken door Brussel, maar in verband met de terugreis en omdat het Huis van Europese Geschiedenis was uitgelopen hebben we besloten dat we nog een korte pauze zouden doen voordat we weer terug zouden gaan naar Uden.

Project