Deelname Alpe D’HuZes

team Alpe buitentraining

Dit schooljaar doen leerlingen van het Udens College vmbo mee aan Alpe D’HuZes. Maar liefst 22 leerlingen beklimmen onder begeleiding een enorme berg in Frankrijk om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zij bedwingen de Alpe D’Huez al fietsend of wandelend onder de projectnaam: Bocht 5. Een enthousiast team medewerkers en vrijwilligers, gesteund door de directie, maakt dit samen met de leerlingen mogelijk. Wilt u de leerlingen en het goede doel te steunen? U kunt het team steunen via een donatie of via een van de acties. Lees meer over de acties onderaan de pagina.

 

Betekenisvol onderwijsproject
Leerlingen uit leerjaar 3 konden zich aanmelden in het kader van een sportief talent-uur. Talent-uren maken deel uit van ons nieuwe onderwijs, waarin leerlingen zelf meer aan het roer staan en hun (leer)route bepalen.
Bocht 5 is een ervaringsgericht, betekenisvol onderwijsproject waarbij leerlingen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid een bedrage leveren aan de strijd tegen kanker. Het onderwijsproject is mede gericht op het bevorderen van actief burgerschap en sociale integratie.
De 22 leerlingen gaan de uitdaging aan en gaan een prestatie neerzetten die ze niet gaan vergeten en waar ze enorm trots op kunnen zijn.

 

Begeleiding
Om deze uitdaging aan te kunnen, moeten de leerlingen zich goed voorbereiden. De voorbereiding vindt plaats in de talent-uren en is in februari gestart. De leerlingen zitten al op de fiets en zijn al aan het wandelen, maar ook worden ze mentaal begeleid. Niet alleen voor de beklimming zelf, maar ze worden ook betrokken bij het goede doel.
Enkele enthousiaste docenten van het Udens College vmbo hebben het project opgezet en begeleiden de leerlingen. Inmiddels is ook een team van vrijwilligers, onder andere ouders, samengesteld die de leerlingen begeleiden. Veel leerlingen en begeleiders hebben ook een persoonlijke reden om zich in te zetten voor de strijd tegen kanker.

 

Samenwerking Big Challenge
Het Udens College heeft zich aangesloten bij Big Challenge, een organisatie die al jaren deelneemt aan Alpe D’HuZes en veel geld ophaalt voor het goede doel. Dankzij Big Challenge kan het Udens College deelnemen. Ook zijn er diverse sponsoren die het project steunen. Lees daar onderaan de pagina meer over.

 

Acties voor het goede doel

De leerlingen en het begeleidende team willen natuurlijk zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. 100% van de donaties aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. De leerlingen zetten de komende tijd diverse acties op:

 

We geven hier onder andere via de website, onze sociale media-kanalen aandacht aan. U kunt ons volgen op Facebook of op Instagram.

 

Sponsoren
Daarnaast zijn er diverse bedrijven die de actie steunen. Deze bedrijven worden binnenkort op deze pagina vermeld.