Nieuws

 1. 2015-02-02 foto

  Winnaars boekenbonnenstrijd

  Schrijf je groentesoep nou mét of zonder tussen-n? Is iets zo plat als een pannenkoek, of toch als een dubbeltje? Het verkleinwoord van koe: is dat koetje of kalfje? Waar staat de afkorting z.s.m. eigenlijk voor?

  Zomaar een greep uit de vragen van ‘De Grote Quiz der Nederlandse Taal’. Nou ja, grote … het was een korte quiz op de iPad waarin allerlei onderdelen van het vak Nederlands aan bod kwamen: samenstellingen, tegenstellingen, verkleinwoorden, vergelijkingen, afkortingen en afleidingen. Uiteraard ont-brak ook werkwoordspelling niet.

  Maar liefst 83 enthousiaste basisschoolleerlingen deden eraan mee tijdens de Open Dag. De meesten van hen hadden geen uitleg nodig over de iPad, maar konden wel wat hulp gebruiken van hun ouder(s) bij de ‘woordsoeppuzzel’, of bij het spellen. Op verzoek werd hier en daar zelfs de kennis van een aantal ouders even opgefrist.

  Onder de deelnemers zijn vijf boekenbonnen verloot. De winnaars van de boekenbon zijn:

  Floor  – De Cirkel
  Pearl    – De Brinck
  Renee – De Wizzert
  Rik        – Octopus
  Sanne  – Maria ter Heide

  Zoals beloofd krijgen zij de prijs binnenkort op hun basisschool uitgereikt. Allemaal bedankt voor het meedoen! Voor de winnaars: gefeliciteerd en alvast veel leesplezier gewenst!

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam