Nieuws

 1. 2016-12-19 foto

  Vrijdag: UC Kerstmarkt! Kom je ook?!

  Aankomende vrijdag is het weer tijd voor onze jaarlijkse kerstmarkt!

  Heeft u al zin om lekker in de kerstsfeer te komen? Kom dan naar de kerstmarkt van het Udens College Havo/VWO, waar van alles te zien én te doen is. Zo wordt er een rommelmarkt georganiseerd met de mooiste tweedehands spulletjes en hebben leerlingen hard gewerkt aan de dominotraditie van de school, waarvan u het resultaat tijdens de kerstmarkt kunt aanschouwen. Verder zijn er optredens, kunt u meedoen aan verschillende spellen en hebt u de keuze uit de verschillende eetkraampjes die verspreid staan door de school.

  Ook het spel “Schijt je rijk” zal weer van de partij zijn. Hiervoor wordt een pony op een grasveld bij de school gezet, waarin verschillende vakken zijn gemaakt. Men kan van tevoren een vak kopen. Degene met het vak waarin de pony poept, wint een mooi percentage van de inleg!

  Maar waar gaat al dit geld dan precies naar toe?

  Het geld dat wordt opgehaald bij de kerstactie gaat voor het grootste deel naar Edukans. Dit is een organisatie die samenwerkt met lokale organisaties in Afrika, die als hoofddoel hebben: onderwijs voor alle kinderen. Ze zorgen niet alleen voor de bouw van scholen en benodigdheden, zoals schoolborden, schoolbanken, boeken en leraren, maar Edukans regelt ook maaltijden en slaapplaatsen voor de kinderen, een veilige leefomgeving en voorlichtingen over ziektes. Dit jaar wordt het geld ingezameld voor Malawi en om ervoor te zorgen dat het geld goed aankomt, gaat er elk jaar een leerling van onze school naar het land om te kijken wat er met het geld gedaan wordt. Door naar de kerstmarkt te komen, kunt ook u hier een mooie bijdrage aan leveren.

  U bent dus van harte welkom op vrijdag 23 december tussen 11:30 en 13:30 uur op het Udens College Havo/VWO op Schepenhoek 101.
  Tot dan!

  kerstmarkt_2016

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam