Nieuws

 1. 2014-03-18 foto

  Speeddaten!

  Meisjes Udens College speeddaten met technische vakvrouwen.

  Na het succes van vorig jaar, hebben we  besloten om  ook dit jaar weer mee te doen aan  ‘speeddaten met technische vakvrouwen’. Samen met VHTO (landelijk expertise bureau voor meisjes/vrouwen in bèta /techniek) hebben we een informatieve middag georganiseerd om een veertigtal  meiden  in twee sessies (Theoretisch leerjaar 2 en T3-science klas) met enthousiaste rolmodellen kennis te laten maken.
  Het speeddaten vond op woensdag 12 maart tussen 13.00 en 16.00 uur plaats. Verdeeld in groepjes luisterden de meisjes naar de verhalen van de technische vrouwen. Ze vertelden  hoe hun werkdag er uit ziet en wat de leuke en minder leuke kanten van hun vak zijn. De meisjes konden vragen stellen om zo meer te weten te komen over opleidingen en beroepen in de technische sector. Allerlei onderwerpen kwamen aan de orde. Na een kwartier schoven de groepjes door naar de volgende vakvrouw.

  Waarom speeddaten?
  Door het speeddaten krijgen de meiden een indruk van het werk en de studie van vrouwen uit de technische opleidingen en beroepen. Ze krijgen een breed beeld van bèta/technische opleidingen en beroepen. Informatieoverdracht door  vrouwelijke professionals.

  Verkeerd beeld over bètastudies en opleidingen?
  In het hele wereld is er een enorme behoefte aan vrouwen in de techniek. Maar in ons land kiezen veel minder meisjes een technische opleiding dan in andere landen.

  Vaak sluiten meisjes techniek bij voorbaat uit, omdat ze een verkeerd beeld hebben van techniek en ICT. En dat is jammer, want zo gaat er vaak veel onbenut talent verloren.

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-06-21

  Foto

 4. 2018-06-20

  Boeken inleveren: dinsdag 3 juli

 5. 2018-06-13

  Muurschildering door Eelco van den Berg

 6. 2018-06-12

  Gala fotoalbum

 7. 2018-06-12

  Informatie over uitslag examens