Nieuws

 1. 2016-04-15 foto

  Social Limits

  Voor de leerlingen van leerjaar twee staat op dinsdag 19 april de activiteit ‘Social limits’ op het programma.

  Sociale media nemen in de wereld van vandaag en in die van onze leerlingen in het bijzonder een steeds belangrijkere plaats in. In vele opzichten betekent het gebruik van deze communicatiemiddelen een verrijking. We kunnen steeds eenvoudiger in contact komen met elkaar en ervaringen en ideeën uitwisselen.

  Ook op onze school zien wij dat deze moderne media niet meer weg te denken zijn uit het leven van onze leerlingen. Wij vinden het belangrijk dat de school een inhoudelijke bijdrage levert om de sociaal maatschappelijke gevolgen van deze veranderingen in kaart te brengen en leerlingen bewust te maken van zowel de positieve als negatieve effecten van deze ontwikkeling.

  In een theatervoorstelling van de groep Switch wordt aandacht besteed aan de verschillende kanten van het gebruik van social media. In de voorstelling maken leerlingen kennis met een aantal klasgenoten die allemaal op een bepaalde manier te maken hebben met het thema.

   

  Na de voorstelling gaan de leerlingen met hun klas, één van de spelers en een docent of mentor naar een lokaal om terug te blikken op de voorstelling. De leerlingen worden uitgenodigd om zelf te reageren op het thema. Door middel van verschillende filmpjes, oefeningen en opdrachten gaan ze op zoek naar gezonde grenzen binnen de wereld van de sociale media.

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam