Nieuws

 1. 2016-02-19 foto

  Marrit en Sebastian naar Ghana

  Vrijdag

  Awhoo! (Goedendag!)

  Vandaag is het de laatste dag dat we met de buddy’s zijn.

  Marrit gaat met de andere leerlingen de eindpresentatie houden waar ze gister aan hebben gewerkt. Verder gaan we ook afscheid nemen van de buddy’s en iedereen in Tamale.

  Morgen gaan we 12 uur lang in de bus zitten naar Accra, zodat we zondag ons toeristen dagje hebben. ‘s Avonds vliegen we weer naar Nederland waar we hopelijk maandagochtend om 5.50 weer landen. We proberen jullie dit weekend op de hoogte te houden van onze avonturen, en als je meer wil lezen over onze dag, klik op het plaatje!

  Bekijk ook nog de foto’s van donderdag.

  Tot dinsdag!
  Marrit en Sebastian

  donderdag_alg
  .
  donderdag_M

  .

  Donderdag

  A-kwa-ba, ay ta- sein? (hallo, hoe gaat het?)

  Ons Ghanees wordt al steeds beter! Maar dat mag ook wel, want het is bijna het eind van ons programma.
  Bekijk foto’s van onze activiteiten: foto’s woensdag.

  Marrit gaat met de andere leerlingen en buddy’s een eindpresentatie maken en morgen presenteren.

  Sebastian gaat kijken of het de werkvormen van active learning nog verder kan verfijnen. Morgen is namelijk onze laatste dag in Tamale en dan hebben we geen tijd meer om ons hiermee bezig te houden. Het is heel mooi om te zien hoe gedreven de leerlingen hier zijn en hoe goed deze werkvormen ontvangen worden.

  Hieronder is weer een plaatje, je weet wat je kunt (moet) doen!

  Ma-krow! (tot ziens!)
  Marrit en Sebastian

  woensdag_SenM

  .
  woensdag_S

   .

  Woensdag

  Hallo iedereen,

  Vandaag gaat Marrit verder met de workshop life skills en het project the world starts with me.

  En Sebastian gaat wederom aan de slag met active learning. En daarnaast gaan de Nederlandse docenten een workshop over intervisie geven, hiermee hopen wij dat de leraren van de Ghanese school meer van elkaar gaan leren.

  Wil je hier meer over lezen (en natuurlijk wil je dat) klik dan op het plaatje.
  Bekijk ook foto’s van dinsdag.

  Tot morgen!
  Marrit en Sebastian

  dinsdag_S

   

  Dinsdag

  Daar zijn we weer!
  Gisteren zijn we voor het eerst op de Ghanese school geweest. Over onze belevingen heb je op het blog al van alles kunnen lezen.
  Bekijk de foto’s van gisteren: foto’s maandag

  Vandaag gaat Marrit verder met het life skills programma, dat heeft tot doel dat de Nederlandse en Ghanese leerlingen iets van elkaar kunnen leren op persoonlijk gebied.
  Sebastian gaat samen met de Ghanese docenten active learning werkvormen toepassen in de lessen van vandaag. We hopen op een grandioos succes.

  Ook vandaag zullen onze belevenissen weer te lezen zijn in het blog, klik op het plaatje.

  Groetjes,
  Marrit en Sebastian

  Ghana_maa_M.
  Ghana_maa_S

   

  Maandag

  Na een flinke reis achter de rug en onze buddy’s te hebben ontmoet gaan we vandaag eindelijk de school bezoeken! We kijken uit naar het ontvangst op de school. Dit bleek vorige jaren een grote happening te zijn.
  Bekijk de foto’s van de afgelopen dagen:
  foto’s vrijdag
  foto’s zaterdag
  – foto’s zondag

  Marrit gaat vandaag met haar groep en de Ghanese leerlingen bezig met life skills. We gaan elkaar beter leren kennen en een vertrouwensband opbouwen om voor de rest van de week makkelijker te praten over persoonlijke onderwerpen zoals hiv/ aids, verkrachting en de thuissituatie.

  Sebastian gaat met de andere leraren lessen observeren en workshops geven over active learning. Het doel van deze workshops is dat de Ghanese docente een werkvorm aanleren waardoor de leerlingen een hoger leerrendement kunnen bereiken.

  Bekijk door op het plaatje te klikken het blog van onze reis!

  Groetjes,
  Marrit en Sebastian

  alg_M

  .

  Ghana_maandag

   

  Vrijdag

  Hallo allemaal,

  Zoals jullie allemaal weten gaan wij, Marrit en Sebastian, komende week met Edukans naar Ghana. Wij gaan kijken wat Edukans daar doet en ervaren waarom het zo belangrijk is dat we daar ieder jaar zo veel geld voor ophalen.

  Vanmiddag vertrekken we de hoofdstad Accra, waar we vanavond aan zullen komen. Morgen vliegen we dan door naar Tamale, een stad in het noorden van Ghana. Hier zullen wij dit weekend kennis maken met onze buddy’s. Zondag zullen we met hen naar de kerk gaan en hun huizen bezoeken. Vanaf maandag gaan we allerlei activiteiten doen om van elkaar van alles te leren.

  Marrit zal met haar buddy en de andere leerlingen gaan werken aan life skills. In dit deel van Ghana is een aidsprobleem en er ontbreekt een goede voorlichting, mede vanwege allerlei taboes.

  Sebastian gaat samen met zijn buddy en de andere docenten kijken naar het onderwijs op de school. Vaak moeten leraren aan klassen van 80 leerlingen lesgeven. Zij gaan kijken hoe ze dat zo goed mogelijk kunnen vormgeven en hoe ze zo veel mogelijk van elkaar kunnen leren.

  We hebben allebei erg veel zin in deze reis en kijken uit naar alles wat we gaan tegenkomen. Wij gaan proberen jullie iedere dag met een klein mailtje op de hoogte te houden van wat wij in Ghana doen. Een uitgebreider verslag van de activiteiten van de hele groep in Ghana is terug te vinden op het blog waar je op uitkomt als je op onderstaande afbeelding klikt.

  Groetjes,
  Marrit en Sebastian

  IMG-20160218-WA0003

   

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam