Nieuws

 1. 2015-03-17 foto

  Lezing “Sparta. Een stad van soldaten”

  In het kader van de Week van de Klassieken verzorgt drs. Hein van Dolen op het Udens College een lezing. In deze lezing getiteld “Sparta. Een stad van soldaten” zal drs. van Dolen ingaan op de cultuur in Sparta in de Klassieke periode.

  De lezing vindt plaats op donderdag 26 maart in de aula aan de Schepenhoek 101 en zal, met pauze, ruim twee uur duren. Aanvang 19.30 uur De toegang is gratis. Jullie zijn van harte welkom.
  Laat wel even weten als je wilt komen (j.bouwmans@udenscollege.nl).

  Met vriendelijke groet,
  Ans Bouwmans
  namens de sectie Klassieke Talen

  logo_wvdk_1

   

  Over de spreker:
  Drs. Hein van Dolen studeerde Byzantinologie en Klassieke Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Een tijdlang was hij werkzaam in het middelbaar onderwijs.
  Momenteel vult hij zijn tijd met het leiden van reizen door de antieke wereld, het geven van colleges en cursussen en het schrijven van artikelen en boeken.
  Drs. Hein van Dolen heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder de veelgeprezen vertalingen van het werk van Herodotos, de komedies van Aristophanes en de tragedies van Sophocles.
  Verder verscheen van zijn hand een bestseller over de Griekse Mythologie en een overzicht van de Byzantijnse geschiedenis. Zijn boek Op naar de Olympos, een boek met mythologische verhalen, speciaal geschreven voor de jeugd, werd door een kinderjury onderscheiden met de Hotze de Roos-prijs.
  In 2013 ontving Hein van Dolen de Oikos-publieksprijs  ‘wegens zijn bijzondere bijdrage aan de verspreiding van kennis over de Klassieke Oudheid onder een breed publiek.’
  In 2015 zal van hem een nieuw boek verschijnen getiteld Vrouwen met macht in Byzantium.

   

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam