Nieuws

 1. 2014-07-03 foto

  Kleurrijke muurbeschildering op UC

  Op het Udens College sector vmbo werd pas de muurschildering in de overdekte fietsenstalling officieel geopend. Zo’n zestig leerlingen die mee werkten aan het kunstproject verrichtten de opening door massaal een lint door te knippen.

   

  Docente Debby Marijnissen ontwierp samen met stagiaire Loes Kanters het kunstwerk genaamd Honderd dromen. Marijnissen: “Leerlingen mochten zelf leuke afbeeldingen aandragen en Loes en ik vormden het om tot een meterslang ontwerp. Wij zijn vlak voor de kerstvakantie al met het ontwerpen begonnen. We hadden vervolgens het geluk dat het al vroeg in het jaar mooi weer was, waardoor we flink aan de slag konden.”

   

  Het kunstproduct dat maar liefst 220 vierkante meter beslaat zou in eerste instantie worden gemaakt door leerlingen van de Kunstkracht-klassen, dat zijn derdeklassers die op dinsdagmiddag extra creatieve lessen volgen. Maar al snel sloten ook andere gedreven leerlingen uit theoretisch leerjaar 3 aan bij het creatieve project.

   

  Leerlingen en docenten waren erg te spreken over het artistieke werk. Marijnissen: “Leerling leerden elkaar tijdens het schilderen op een ontspannen manier beter kennen. Buiten het klaslokaal en met een relaxt muziekje erbij komen er toch andere gesprekken tot stand. Het was overigens ook nog een sportief verantwoordelijke klus. Het waren ruwe muren. Dus er was flink wat kracht nodig voor het aanbrengen van de verf.”

  Kunstopdracht lint doorgeknipt

  Kunstkracht lint doorknippen

  Kunstkracht Honderd dromen

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam