Nieuws

 1. 2016-06-27 foto

  Klas T3-excellent naar het Europees Parlement

  Maandag 20 juni ging klas T3-excellent voor het vak project 21 op excursie naar het Europees parlement. Doel van de excursie was om meer te weten te komen over de werking van het Europees parlement en de Europese Unie.

  In Brussel hebben zij eerst een ontvangst en rondleiding gehad door het Parlement waarbij ze ook een kijkje namen in de grote plenaire vergaderzaal. Daarna hebben leerlingen vragen kunnen stellen aan een medewerker van een Europarlementariër.

  Vervolgens hebben zij in het bezoekerscentrum Parlamentarium een rollenspel gespeeld. De  leerlingen kropen daarbij in de huid van een Europarlementariër. In een interactief en multimediaal programma moesten de nieuwbakken parlementariërs hun partijstandpunt bepalen, onderhandelen met elkaar om tot meerderheden te komen en vervolgens nog in discussie met de Raad van ministers. Tegelijkertijd werden ze platgebeld door lobbyisten, bezorgde burgers en de eurocommissaris en moesten ze in persconferenties kritische vragen van de media beantwoorden. Het was lastig maar uiteindelijk werden de wijzigingsvoorstellen met grote meerderheid in het parlement aangenomen.

  Project 21 is een nieuw vak waarbij leerlingen 21e eeuwse vaardigheden (zoals samenwerken, creativiteit, communiceren en ict vaardigheden) oefenen door de grote uitdagingen van de 21e eeuw te onderzoeken. Dit jaar hebben de leerlingen daarvoor zelf onderzoeken gedaan naar migratie, voeding, klimaat, media en het afsluitende onderwerp Europa, waar het bezoek aan Brussel onderdeel van uitmaakte. 

  Link naar de foto’s

   

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-06-21

  Foto

 4. 2018-06-20

  Boeken inleveren: dinsdag 3 juli

 5. 2018-06-13

  Muurschildering door Eelco van den Berg

 6. 2018-06-12

  Gala fotoalbum

 7. 2018-06-12

  Informatie over uitslag examens