Nieuws

 1. 2015-12-16 foto

  Kerstmarkt 18 december

  Kerst komt er weer aan!

  Ook dit jaar gaat het Udens College havo/vwo geld inzamelen voor het goede doel! Met een geweldige kerstmarkt met veel leuke activiteiten en producten, hopen de leerlingen hun medestudenten elders in de wereld te kunnen helpen. Op vrijdag 18 december van 11:30 tot 13:30 uur bent u van harte welkom op deze kerstmarkt. Zo kunt u alvast een voorproefje krijgen van de aankomende Kerst.

  Maar wat is de kerstmarkt precies?
  De kerstmarkt is een markt vol leuke producten, muzikaal vermaak en vooral met heerlijk eten, gemaakt door de leerlingen zelf. Deze grote verscheidenheid aan spullen en eten maakt de kerstmarkt op school echt bijzonder.
  Naast de markt is er een enorme dominobaan, die wordt opgebouwd in de grote gymzaal.

  Ook het spel “Schijt je rijk” zal weer van de partij zijn. Hiervoor wordt er een pony naar school gehaald en op een grasveld gezet, waarin verschillende vakken zijn gemaakt. Men kan van tevoren een vak kopen. Degene met het vak, waarin de pony poept, wint een mooi percentage van de inleg!

  Bij de ingang van de onderbouw wordt door voltigevereniging “De Wittegheit” een uitgebreide voltige demonstratie gegeven. Je hebt de kans zelf ook ervaring op te doen met voltige! Bekijk de flyer.

  Tijdens de Kerstmarkt zal er ook een leuk podiumprogramma zijn met o.a. muzikale optredens, de uitdagingen van de havo 3 klassen en de trekking van de hoofdprijzen in de loterij van vwo 3.

  Kerstactie15.
  UC-u-buy
  Ook zullen er weer diensten en producten online geveild worden op www.ucubuy.nl. Er worden dan producten op deze website gezet, waar iedereen die interesse heeft, op kan bieden.

  Goede doel: Edukans helpt in Ghana
  Maar waar gaat al dit geld dan precies naar toe? Welnu, het geld dat wordt opgehaald bij de kerstactie gaat voor het grootste deel naar Edukans. Dit is een organisatie die samenwerkt met lokale organisaties in Afrika. Deze hebben als hoofddoel: onderwijs voor alle kinderen. Ze zorgen niet alleen voor de bouw van scholen en benodigdheden, zoals schoolborden, schoolbanken, boeken en leraren, maar Edukans regelt ook maaltijden en slaapplaatsen voor de kinderen, een veilige leefomgeving en voorlichtingen over ziektes. Dit jaar wordt het geld ingezameld voor Ghana. Om ervoor te zorgen dat het geld goed aankomt, gaat er elk jaar een leerling van onze school naar het land om te kijken wat er met het geld gedaan wordt.

  Het andere deel van het ingezamelde geld gaat naar de UC foundation. Dit betekent dat dit geld naar lokale goede doelen gaat, die door een groepje leerlingen worden uitgekozen. Hierdoor krijgen meerdere goede doelen dus een ‘kerstcadeautje’. In 2014 hebben we ruim €20.000,- ingezameld en dit jaar willen we dat bedrag graag overtreffen!

  U bent van harte welkom om op vrijdag 18 december tussen 11:30 en 13:30 uur naar het Udens College havo/vwo op Schepenhoek 101 te komen om er een leuke en gezellige middag van te maken. Hartelijk dank en tot dan!

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-06-21

  Foto

 4. 2018-06-20

  Boeken inleveren: dinsdag 3 juli

 5. 2018-06-13

  Muurschildering door Eelco van den Berg

 6. 2018-06-12

  Gala fotoalbum

 7. 2018-06-12

  Informatie over uitslag examens