Nieuws

 1. 2015-12-16 foto

  Kerstactie 2015

  Het Udens College organiseert een grote kerstactie om geld in te zamelen voor EduKans. Bij de kerstactie organiseert ieder leerjaar een andere actie om geld in te zamelen. Zo proberen wij, als leerlingen, op een leuke manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.
  Met deze keer als doel: beter onderwijs in Ghana.

  edukans

  .
  Edukans steunt diverse projecten in Ghana:
  In Ghana is basisonderwijs sinds 2005 gratis en startte de Ghanese regering een schoolmaaltijdenprogramma. Dit had als effect dat er veel meer kinderen naar school gingen. Toch gaat nog steeds 30% van de kinderen in het noorden niet naar school. Daarnaast zijn ook de omstandigheden waarin het onderwijs wprdt aangeboden niet ideaal. Juist omdat de kwaliteit van het onderwijs in noord  Ghana te wensen over laat, werkt Edukans in deze regio van Ghana.

  In het zuiden van Ghana staat bekend om de vele cacaoplantages. Het aantal schoolgaande kinderen in dit Suhum district is laag. Ouders zien het nut van onderwijs niet in of de kinderen moeten mee werken op de cacaoplantages in plaats van dat ze naar school gaan. De Chocolonely Foundation en Edukans willen voorkomen dat kinderen stoppen met school of helemaal niet naar school gaan, de ouders het nut in laten zien van onderwijs door hen te betrekken bij de school en willen de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

  Alle scholen die dit jaar aan Going Global meedoen zullen dus actie voeren voor beter onderwijs in Ghana. Het bedrag dat gezamenlijk wordt opgehaald, wordt in drie jaar verdeeld over alle projecten en programma’s die Edukans in Ghana financiert.

  Meer weten?
  Lees meer over het doel van onze actie en bekijk onderstaande filmpje.
  .
  Going Global:

  Going Global

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam