Nieuws

 1. 2016-06-26 foto

  Isabel, Fleur en Sterre in de Tweede Kamer

  Op 18 mei brachten de vier 4-VWO klassen een bezoek aan de Tweede Kamer. Toevallig was het op die dag Verantwoordingsdag: de tegenhanger van Prinsjesdag, waarbij de plannen en begrotingen van het afgelopen jaar worden geëvalueerd. Naar aanleiding van dat bezoek mochten enkele leerlingen nog een vervolgbezoek brengen aan Den Haag.

  Afgelopen woensdag en donderdag mochten wij, Isabel, Fleur en Sterre uit 4 VWO naar de Tweede Kamer om de commissievergaderingen van de ministeries van Onderwijs, van Volksgezondheid en van Sociale Zaken bij te wonen. Bij deze vergaderingen werden vragen gesteld door kamerleden, maar ook vragen die bedacht waren door ons! Wij hadden namelijk vooraf de opdracht gekregen de beleidsstukken en de jaarverslagen door te nemen en kritische vragen te formuleren over dingen die ons in deze stukken opvielen.

  Bij elke vergadering mochten wij kennismaken met de minister en de staatssecretaris en onze aanwezigheid in de Tweede Kamer is flink onder de aandacht geweest in de media.

  Bij de vergadering van het ministerie van Onderwijs mocht Sterre zelf de vraag voorlezen en zelfs een reactie geven op het antwoord van staatssecretaris Dekker. Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van de Staten-Generaal dat een leerling dit mocht doen.

  Het is een unieke ervaring om nooit te vergeten en we hebben er enorm van genoten!

  Groetjes,
  Isabel Jansen, Fleur Hendriks en Sterre Dieteren
  V4

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam