Nieuws

 1. 2016-04-18 foto

  Filmfestival Brugklas

  Op woensdag 20 en donderdag 21 april storten alle brugklassen zich weer in het jaarlijkse filmfestival, met dit jaar als thema “Grenzeloos”.

  De vernieuwde opzet van de vorige editie wordt doorgezet: de leerlingen maken korte filmpjes op locatie, met iPads
  als camera en montagestudio. De mentoren begeleiden hun eigen klassen, met ondersteuning van specialisten op het gebied van film. Enkele weken na het filmen worden alle resultaten vertoond in theater Markant. Hier wordt ook bekend gemaakt welke 3 filmpjes als beste zijn beoordeeld door de jury.

  Film is eigenlijk een soort taal. Als je die taal begrijpt is het bekijken van films veel leuker. Helemaal bijzonder wordt het als je die taal ook spreekt en van je ideeën een film kan maken en een gevoel kan overbrengen op de mensen die je film zien. Dit is precies wat de leerlingen zich eigen maken tijdens het filmfestival. In een wereld waar video’s en foto’s met één klik op internet gedeeld worden is het begrijpen van en kunnen communiceren in beeld
  een belangrijke vaardigheid.

  Het programma is opgebouwd vanuit de competenties cultuureducatie: onderzoekend, creërend en reflectief vermogen. Deze competenties helpen de leerling te bouwen aan een “cultureel bewustzijn”: wie ben ik, hoe kijk ik naar mezelf, wat is mijn plek in de wereld en hoe verschil ik daarin ten opzichte van anderen, hoe ga ik om met verandering?

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam