Nieuws

 1. 2016-03-21 foto

  CIOS-survivalrun Sittard

  Donderdag 17 maart hebben Britt Verstraten, Merielle van Dijk, Merel Angenent en Kirsten Spanjers (allen uit K3) deelgenomen aan de CIOS-survivalrun te Sittard. Het was een fantastisch sportieve dag en een mooie ervaring voor zowel leerlingen als docenten.

  Om 7.15 uur stonden we op school klaar om te vertrekken richting Sittard. Anderhalf uur later kwamen we aan in Sittard, de zenuwen begonnen te gieren.

  Na aankomst moesten we ons melden en om 10 uur begon het eerste groepje met de survivalrun. Om kwart over 10 rinkelde Merielle aan de bel, toen mochten wij beginnen. De run begon met traplopen door heel de school heen en ging al snel door na touwzwaaien wandklimmen op een muur springen en een sprong in het diepe. Na een schoenen wissel weer snel door naar buiten, we hadden geluk met het lekkere weer. Daar waren touwbruggen en de x touwbaan de eerste hindernissen. Na een tijdje te hebben gerend kwamen we aan bij het boogschieten. Ook hebben we getijgerd door de modder en  4 rondes gerend om het Fortuna-stadion. Tijdens die 4 rondes waren er een heleboel obstakels, door een beetje na te denken hadden we er een wat makkelijkere manier  voor gevonden. Bij de laatste ronde moesten we een hoog rek nemen. De sporten hadden een grote afstand van elkaar dus waren wij zo slim om elkaar op de schouders te nemen. Het laatste obstakel was een bak met ijskoud water waarin autobanden hingen, hier moest je onderdoor, natte bedoeling dus… Nadat we de bak waren uitgeklommen mocht je van de ramp afglijden. Daarna zo snel mogelijk over de andere ramps door de tunnel naar de finish om daar de bel te luiden. Na  de bel geluid te hebben kregen we een tas met wat drinken. De tas konden we gebruiken om de vieze natte kleren in te doen. Natuurlijk was Marjon super trots op ons en kon de high five niet op zich laten wachten. Bij de atletiekbaan konden we onszelf opfrissen met een lekkere warme douch.

  Eenmaal klaar met douchen zat Marjon op ons te wachten in de zon, waarna we even onze kunsten wilden laten zien aan onze tegenstanders. Het werd een ware battle van handstanden, arabieren, radslagen en koprollen, iedereen werd enthousiast. Gelukkig waren ze erg aardig en deden ze gezellig mee. Vervolgens liepen we weer terug na de gymzaal voor de prijsuitreiking. Merielle was de gelukkige want een jongen die we voorbij liepen op de tribune ging zingen en dansen voor haar, dit was wel lachen! Na even gewacht te hebben begon de prijsuitreiking. Jammer genoeg zijn we niet in de prijzen gevallen. Als troost gingen we gezellig met z’n allen naar de Mac Donald’s om even wat te eten. Het was een gezellige en geslaagde dag! De terugreis was wel weer lang… Toen hadden we mooi de tijd om deze tekst te schrijven.

  Volgend jaar doen we weer mee! Hopelijk met meerdere teams….

   

  cios 2 cios 3 cios 4 cios 5 cios 1

 2. Terug naar overzicht

 3. 2018-04-20

  Trekking HV3 loterij voor Edukans

 4. 2018-04-16

  Hoofdluis geconstateerd!

 5. 2018-04-09

  Wat doet de GGD?

 6. 2018-04-05

  Gymnasiumdag 16 april

 7. 2018-04-05

  AZ2 & H2: Bezoek aan Amsterdam