Een 10 voor Europa

logo en foto 10 voor europa

V2D-leerlingen Harmke Koning, Sterre Jans en Estelle Wijnen zijn benoemd tot Junior European Parliament Ambassador. Ze hebben die benoeming gekregen, omdat ze met succes een aantal extra opdrachten hebben gemaakt voor het project 10 voor Europa.

 

10 voor Europa is een project waar alle vwo 2+ leerlingen aan deelnemen.

  • De leerlingen gaan in projectlessen aan de slag met de (ingewikkelde!) materie van de Europese Unie, aan de hand van een methode van het Huis van Europa in Den Haag;
  • Ze maken in groepjes een weekoverzicht van de belangrijkste EU-nieuwsberichten en presenteren dat aan de rest van de klas;
  • Ze maken een groepsopdracht. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een onderzoek naar een belangrijk Europees thema, het organiseren van een excursie naar Brussel, het maken van een Europees kunstwerk, het inrichten van het “10 voor Europa” infopunt of het organiseren van de Dag van Europa.

 

Het project wordt afgesloten met een presentatie-avond voor de ouders. Leerlingen die alle opdrachten voldoende afsluiten, krijgen een certificaat. .Als Junior European Parliament Ambassador gaan Harmke, Sterre en Estelle de komende jaren met andere Ambassadors uit binnen- en buitenland het gesprek aan over Europa.

 

Meer weten? Klik op de onderstaande links!